علائم بیماری قلبی کدامند
علائم بیماری قلبی ریوی , علائم ظاهری بیماری قلبی , علائم اولیه بیماری قلبی , علائم شروع بیماری قلبی , علائم هشدار دهنده ناراحتی قلبی , علائم ناراحتی قلبی , علائم ظاهری بیماری قلبی , علائم هشدار دهنده ناراحتی قلبی , نشانه های قلب ضعیف
مشکلات و بیماریهای ناشی از قلب و عروق رو به پیشرفت و شایع شدن است. بهتر است با ر عایت کردن اصول بهداشتی و اصلاح سبک زندگی و خوردن سبزیجات و مایعات و ورزش از مبتلاشدن به بیماریهای قلبی جلوگیری کنیم.
بیماری های قلبی طیف وسیعی از شرایطی را که بر قلب شما تأثیر می گذارد، توصیف می کند. بیماری های قلبی شامل بیماری عروق خونی (بیماری عروق کرونر)، مشکلات ریتم قلب (آریتمی) و نقایص قلبی که با آ«ها به دنیا آمده اید (نقایص مادرزادی قلب) و… است.
اصطلاح بیماری قلبی اغلب با اصطلاح بیماری قلبی عروقی به صورت متقابل به کار می رود. بیماری قلبی عروقی به طور کلی به شرایطی مربوط می شود که رگ های خونی تنگ یا مسدود شده اند، که می تواند منجر به حمله قلبی، درد قفسه سینه (آنژین) یا سکته مغزی شود. سایر شرایط قلبی، مانند مواردی که بر ماهیچه، دریچه یا ریتم قلب شما تأثیر می گذارد، همچنین نوعی بیماری قلبی محسوب می شوند.
بسیاری از اشکال بیماری های قلبی با انتخاب روش های زندگی سالم قابل پیشگیری و درمان هستند.
مهمترین علائم بیماری قلبی
علائم بیماری قلبی بستگی به نوع بیماری قلبی شما دارد.
علائم بیماری قلبی در رگهای خونی (بیماری آترواسکلروتیک)
علائم بیماری قلبی عروقی ممکن است برای آقایان و خانم ها متفاوت باشد. به عنوان مثال، مردان احتمالاً درد قفسه سینه دارند. خانم ها به احتمال زیاد علائم دیگری را همراه با ناراحتی در قفسه سینه از جمله تنگی نفس، حالت تهوع و خستگی شدید دارند.
علائم شامل موارد زیر است:
- درد قفسه سینه، سفتی قفسه سینه، فشار قفسه سینه و ناراحتی در قفسه سینه (آنژین)
- تنگی نفس
- اگر رگ های خونی در آن قسمت از بدن شما باریک باشد، درد، بی حسی، ضعف یا سردی در پاها یا بازوها وجود دارد.
- درد در گردن، فک، گلو، شکم فوقانی یا پشت
ممکن است تا زمانی که دچار حمله قلبی، آنژین، سکته مغزی یا نارسایی قلبی نشوید، به بیماری قلبی عروقی مبتلا نشوید. مهم است که مراقب علائم قلبی عروقی باشید و درمورد نگرانی های خود با پزشک صحبت کنید. بیماری های قلبی و عروقی بعضی اوقات با ارزیابی های منظم می توانند زودهنگام پیدا شوند.
علائم بیماری قلبی ناشی از ضربان قلب غیر طبیعی (ورم مفاصل قلب)
آریتمی قلبی ضربان قلب غیر طبیعی است. قلب شما ممکن است خیلی سریع، خیلی آهسته یا نامنظم ضرب و شتم شود. علائم آریتمی قلب می تواند شامل موارد زیر باشد:
- ضربان قلب سریع (تاکی کاردی)
- ضربان قلب آهسته (برادی کاردی)
- درد قفسه سینه یا ناراحتی
- تنگی نفس
- سبکی
- سرگیجه
- غش یا احساس غش
علائم بیماری قلبی ناشی از نقایص قلب
نقایص جدی مادرزادی قلب – نقایصی که با آنها به دنیا می آیید – معمولاً زودتر از تولد آشکار می شوند. علائم نقص قلب در کودکان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- رنگ پوست خاکستری یا آبی کم رنگ (سیانوز)
- تورم در پاها، شکم یا نواحی اطراف چشم
- در نوزاد، تنگی نفس در هنگام تغذیه، منجر به افزایش وزن ضعیف می شود.
نقص مادرزادی کمتر جدی که اغلب تا اواخر کودکی یا در بزرگسالی تشخیص داده نمی شود. علائم و نشانه های نقایص مادرزادی قلب که معمولاً بلافاصله تهدید کننده زندگی نیستند عبارتند از:
- مشکل در تنفس هنگام ورزش یا فعالیت
- احساس خستگی در حین ورزش یا فعالیت
- تورم در دست، مچ پا یا پا
علائم بیماری قلبی ناشی از ضعف عضلات قلب (ضربان قلب)
در مراحل اولیه کاردیومیوپاتی ممکن است علامتی نداشته باشید. با بدتر شدن وضعیت، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بی روح شدن با فشار یا استراحت
- تورم پاها، مچ پا و پا
- خستگی
- ضربان قلب نامنظم که احساس تپش یا لرزش ایجاد می کند.
- سرگیجه، سبکی و غش
علائم بیماری قلبی ناشی از عفونت های قلبی
اندوکاردیت عفونی است که بر روی غشای داخلی که جدا کننده محفظه ها و دریچه های قلب (غدد درون ریز) است، تأثیر می گذارد. علائم عفونت قلبی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تب
- تنگی نفس
- ضعف یا خستگی
- تورم در پاها یا شکم
- تغییر در ریتم قلب شما
- سرفه خشک یا مداوم
- بثورات پوستی یا لکه های غیرمعمول
علائم بیماری قلبی ناشی از بیماری قلبی دریچه ای
قلب چهار دریچه – آئورت، دولختی، سه لختی و ششی- دارد که برای جریان مستقیم خون در قلب شما باز و بسته می شوند. دریچه ها ممکن است در اثر شرایط مختلفی که منجر به تنگ شدن (تنگی)، نشت (نارسایی) یا بسته شدن نادرست (پرولاپس) می شود، آسیب ببینند.
بسته به اینکه دریچه به درستی کار نکند، علائم بیماری قلبی دریچه به طور کلی شامل موارد زیر است:
- خستگی
- تنگی نفس
- ضربان قلب نامنظم
- تورم در پا یا مچ پا
- درد قفسه سینه
- غش (همگام سازی)
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟
اگر علائم بیماری قلبی را دارید باید به پزشک مراجعه کنید. علائم بیماری قلبی شامل موارد زیر است:
- درد قفسه سینه
- تنگی نفس
- غش
درمان بیماری قلبی در صورت تشخیص زود هنگام آسان تر است، بنابراین در مورد نگرانی های خود در مورد سلامت قلب با پزشک خود صحبت کنید. اگر نگران ابتلا به بیماری های قلبی هستید، درمورد اقداماتی که می توانید برای کاهش خطر بیماری قلبی انجام دهید با پزشک خود صحبت کنید. این امر به ویژه در صورت داشتن سابقه خانوادگی در مورد بیماری های قلبی بسیار مهم است.
اگر فکر می کنید ممکن است براساس علائم جدید یا علائمی که وجود دارد، دچار بیماری قلبی شوید، برای مراجعه به پزشک خود قرار ملاقات تنظیم کنید.
علل بیماری قلبی
قلب شما نوعی دستگاه پمپ است. این یک عضو عضلانی در به اندازه مشت شماست، که کمی در قسمت مرکزی در قفسه سینه شما قرار دارد. قلب شما به سمت راست و چپ تقسیم شده است. تقسیم بندی مانع از آمیختن خون غنی از اکسیژن با خون کم اکسیژن می شود. خون کم اکسیژن بعد از گردش در بدن به قلب باز می گردد.
سمت راست قلب که شامل دهلیز و بطن راست است، خون را به ریه ها از طریق شریان های ریوی جمع می کند و پمپ می کند.
ریه ها با تأمین اکسیژن جدید خون را تازه می کنند. ریه ها همچنین دی اکسید کربن را که یک محصول زباله است، با بازدم به بیرون از بدن می فرستند.
خون غنی از اکسیژن سپس وارد سمت چپ قلب می شود که دهلیز و بطن را تشکیل می دهد.
سمت چپ قلب خون را از طریق آئورت پمپ می کند و به بدن اکسیژن و مواد مغذی می دهد.
دریچه های قلب
چهار دریچه در قلب شما باعث می شود که جریان خون از طریق قلب یه طرفه شود و از برگشت خون به قسمت قبلی جلوگیری می کند. برای عملکرد صحیح، دریچه باید به درستی شکل بگیرد، یعنی باید به درستی باز و سپس بسته شود تا نشتی نداشته باشد. چهار دریچه عبارتند از:
- سه لختی
- دو لختی
- ریوی (ششی)
- آئورت
ضربان قلب
ضربان قلب در یک چرخه مداوم منقبض شده و آرام می شود. مراحل ضربان قلب شامل موارد زیر است:
- _ در حین انقباض (سیستول)، بطن شما منقبض می شود و خون را وارد رگ ها و بدن می کند.
- _ در حین استراحت (دیاستول)، بطن ها با خون حفره های فوقانی (دهلیز چپ و راست) پر می شوند.
سیستم الکتریکی
سیم کشی الکتریکی ضرب و شتم را نگه می دارد، که تبادل مداوم خون غنی از اکسیژن با خون کم اکسیژن را کنترل می کند. این مبادله شما را زنده نگه می دارد.
تکانه های الکتریکی در دهلیز راست شروع می شوند و از طریق مسیرهای تخصصی به بطن ها می روند و سیگنال را برای پمپاژ قلب تحویل می دهند. سیستم هدایت، ضربان قلب شما را در یک ریتم هماهنگ و عادی حفظ می کند، که گردش خون را حفظ می کند.
علل بیماری قلبی عروقی
در حالی که بیماری های قلبی و عروقی می تواند به مشکلات قلبی یا عروقی مختلفی اشاره کند، این اصطلاح اغلب به معنای آسیب رساندن به قلب یا رگ های خونی توسط آترواسکلروز است، که باعث ایجاد پلاک های چربی در بدن شما می شود. تشکیل پلاک در شریان ها دیواره های آنها را ضخیم کرده و سفت می کند، که می تواند جریان خون را از طریق شریان های شما به اندام ها و بافت های قلب مهار کند.
آترواسکلروز همچنین شایع ترین علت بیماری های قلبی عروقی است. این بیماری می تواند در اثر مشکلات قابل اصلاح مانند رژیم غذایی ناسالم، عدم ورزش، اضافه وزن و سیگار کشیدن ایجاد شود.
علل آریتمی قلب
علل شایع ریتم غیر طبیعی قلب (آریتمی) یا شرایطی که می تواند منجر به آریتمی شود شامل موارد زیر است:
- نقایص قلبی که با آنها به دنیا آمده اید (نقایص مادرزادی قلب)
- بیماری عروق کرونر
- فشار خون بالا
- دیابت
- سیگار کشیدن
- استفاده بیش از حد از الکل یا کافئین
- مصرف مواد مخدر
- فشار
- برخی داروهای بدون نسخه، مکمل های غذایی و داروهای گیاهی
بیماری قلبی دریچه ای
در یک فرد سالم با قلب طبیعی و سالم، احتمال ابتلا به ورم مفاصل بدون وجود محرک خارجی مانند شوک الکتریکی یا استفاده از داروهای غیرقانونی بعید نیست. این امر در درجه اول به این دلیل است که قلب فرد سالم عاری از هرگونه شرایط غیر طبیعی است که باعث ایجاد آریتمی می شود، مانند ناحیه ای از بافت زخم.
با این وجود، در قلبی که دچار بیماری یا تغییر شکل است، ممکن است تکانه های الکتریکی قلب به درستی شروع نشده و از طریق قلب حرکت نکنند، که باعث می شود احتمال آریتمی بیشتر شود.
علل نقص مادرزادی قلب
نقص مادرزادی قلب معمولاً در حالی که کودک در رحم است ، بروز می کند. نقص قلب با رشد قلب، حدوداً یک ماه پس از تولد، می تواند جریان خون را در قلب تغییر دهد. برخی از شرایط پزشکی، داروها و ژن ها می توانند در ایجاد نقایص قلبی نقش داشته باشند.
نقایص قلبی همچنین در بزرگسالان ممکن است ایجاد شود. با افزایش سن، ساختار قلب شما می تواند تغییر کند و باعث ایجاد نقص قلب شود.
دلایل کاردیومیوپاتی
علت کاردیومیوپاتی، ضخیم شدن یا بزرگ شدن عضله قلب است که به نوع آن بستگی دارد:
ضربان قلب و عروق
علت این رایج ترین نوع کاردیومیوپاتی اغلب ناشناخته است. این بیماری ممکن است در اثر کاهش جریان خون به قلب (بیماری ایسکمیک قلب) ناشی از آسیب پس از حمله قلبی، عفونت ها، سموم و داروهای خاص باشد. همچنین ممکن است از والدین به ارث برده شود. معمولاً بطن چپ را بزرگ می کند (گشاد می کند).
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
این نوع، که در آن عضله قلب به طور غیر طبیعی ضخیم می شود، معمولاً ارثی است. همچنین به دلیل فشار خون بالا یا پیری می تواند به مرور زمان ایجاد شود.
کاردیومیوپاتی محدود کننده
این کمترین نوع کاردیومیوپاتی، که باعث می شود عضله قلب سفت و انعطاف پذیری کمتری داشته باشد، بدون هیچ دلیل مشخص می تواند رخ دهد. یا ممکن است در اثر بیماری هایی مانند اختلالات بافت همبند، تجمع بیش از حد آهن در بدن شما (هموکروماتوز)، ایجاد پروتئین های غیر طبیعی (آمیلوئیدوز) یا توسط برخی از درمان های سرطان ایجاد شود.
علل عفونت قلبی
عفونت قلبی مانند اندوکاردیت هنگامی ایجاد می شود که یک ماده تحریک کننده مانند باکتری، ویروس یا مواد شیمیایی به عضله قلب شما برسد. شایع ترین علل عفونت قلبی شامل موارد زیر است:
علل بیماری قلبی دریچه ای
علل بسیاری در مورد بیماری های دریچه های قلب شما وجود دارد. ممکن است شما با بیماری دریچه متولد شوید، یا دریچه ها ممکن است در شرایطی مانند موارد زیر آسیب دیده باشد:
منبع echocardiography.ir