مضرات کاسنی و موارد منع مصرف عرق کاسنی چیست؟

مضرات عرق کاسنی برای قلب,عوارض داروی گیاهی کاسنی,مضرات کاسنی برای مردان,مضرات دمنوش کاسنی,مضرات چای کاسنی,مضرات روغن کاسنی,موارد منع مصرف گیاه کاسنی,مضرات زیاد خوردن عرق کاسنی,مضرات عرق کاسنی برای معده,مضرات عرق کاسنی برای کبد,عوارض عرق کاسنی

کاسنی یکی از گیاهان دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است. تقریبا این گیاه در کشور ما شناخته شده است. از قدیم در جهت درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد داشته است. در این مطلب از سایت با عوارض و مضرات کاسنی  آشنا می شویم.

 

مضرات کاسنی و موارد منع مصرف عرق کاسنی چیست؟

 

خواص عرق کاسنی به همراه ارزش غذایی آن

 

ارزش غذایی عرق کاسنی

کاسنی یکی از گیاهان مغذی به شمار می آید که دارای مواد معدنی و ویتامین های مختلفی است. ۱۰۰ گرم از این گیاه حدود ۲۳ کیلوکالری انرژی برای بدن فراهم می کند. از جمله مواد معدنی موجود در کاسنی روی, سدیم, پتاسیم, فسفر, منگنز, منیزیم, آهن, کلسیم است که بیشترین ماده معدنی در آن منگنز می باشد که در صد گرم کاسنی حدود ۲۱ درصد منگنز یافت می شود.

 

۱۰۰ گرم کاسنی شامل ۳۲ درصد ویتامین A, ویتامین B نیز ۳۲ درصد, ۵ درصد ویتامین B1, ویتامین ب دو ۷ درصد, ویتامین ب پنج ۲۳ درصد, ویتامین ب نه ۲۸ درصد, ۴۰ درصد ویتامین C, ویتامین E پانزده درصد و ۲۸۳ درصد ویتامین K است. عرق کاسنی یکی از فرآورده های این گیاه می باشد که استفاده از آن در میان افراد, عمومیت بیشتری دارد. در ادامه با برخی از خواص عرق کاسنی آشنا می شویم.

 

عرق کاسنی و اعصاب

کاسنی استرس و تاثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین می‌برد و دارای خاصیت آرامش بخشی است. از این رو عرق کاسنی اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام می‌سازد و منجر به خواب راحت می شود. به علاوه از این گیاه جهت درمان ضعف اعصاب استفاده می شود. یکی از مهمترین خواص  از گذشته تا به امروز رفع احساس رخوت و سستی است.

 

مزایای عرق کاسنی بر دستگاه گوارش

یکی از خواص , شستشو دهندهٔ کبد و کلیه می باشد. از طرف دیگر این گیاه کبد را تقویت می کند و پاک کننده مجاری ادرار و کلیه ها است. همچنین از این گیاه در جهت تقویت معده نیز استفاده می شود. کاسنی تمیز کننده و تصفیه کننده خون است و در مجموع عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.

برخی از بیماری های گوارشی که مصرف عرق کاسنی در بهبود آن ها تاثیر مثبتی دارد عبارت است از: بیماری رفلاکس اسیدی، سوء هاضمه و سوزش معده و یبوست. همچنین دفع دائم ادرار به دفع سموم بدن که در کبد و کلیه ها ذخیره می شوند کمک می کند و مانع از بیماری های خطرناکی که بر اثر انباشته شدن سموم در بدن پدید می آید می شود.

 

کاهش وزن

کنترل و کاهش وزن از دیگر خواص این سبزی به شمار می آیند. در واقع عرق کاسنی حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که این مواد منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم می شود که در نتیجه کاهش وزن را به دنبال دارد.

 

پیشگیری از سرطان ها

تحقیقات بسیاری نشان داده است که عصاره کاسنی موجب کاهش رشد تومورهای سرطانی می گردد. در واقع این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی است که تاثیرات مثبتی بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان ها از جمله سرطان سینه و سرطان های مرتبط با روده دارد.

 

خواص عرق کاسنی در بیماری های مفصلی

به طور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی می‌باشد, از این رو در تسکین دردهای مفصلی نقش بسزایی دارد. به علاوه این گیاه در بهبود دردهای عضلانی- استخوانی و ماهیچه ایی کاربرد دارد. یکی از مشکلات مفصلی که عرق کاسنی جهت درمان آن استفاده می شود, آرتروز است.

فواید برای مردان

از آن جایی که کاسنی سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف است, در مردان باعث افزایش حجم اسپرم می شود. علاوه بر این نیروی جنسی را در آن ها افزایش می دهد.

 

خواص عرق کاسنی برای سلامتی قلب و عروق

ار آن جایی که این گیاه فشار خون را تنظیم می کند و قند خون را کاهش می دهد و خون را تصفیه می کند به منظور حفظ سلامتی و بهبود عملکرد قلب و عروق بسیار مفید است. به همین دلیل در درمان بیماری های قلبی نیز می تواند موثر واقع شود.

 

کاسنی و زیبایی پوست

گیاه کاسنی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مفیدی برای پوست می باشد. این گیاه حاوی آنتی اکسیدان های است که احتمال پیری زودرس پوست را کاهش می دهد. با این گیاه ماسک های زیادی می توان برای حفظ سلامتی پوست تهیه کرد. برخی از این ماسک ها غدد پوستی را تحریک می کنند و عرق پوست را زیاد کرده و منجر به درمان برخی از بیماری های پوستی مانند امراض جلدی و اگزما می شوند.

 

  خواص کاسنی / 14 خاصیت کاسنی برای معده، کلیه، کبد و مردان

مهمترین مضرات کاسنی

مهمترین مضرات گیاه کاسنی

خانم‌های باردار باید دقت کنند که از مصرف خودسرانه و بیش از حد عرق کاسنی به شدت پرهیز کنند، زیرا احتمال زایمان زودرس، انقباض عضلات رحمی، خونریزی و سقط جنین وجود دارد و بهتر است در دوران شیردهی نیز به اعتدال مصرف شود.

در صورت عدم رعایت اعتدال در مصرف ممکن است دچار ترش کردن معده شد. افرادی که می خواهند از خواص عرق کاسنی بهره ببرند اما معده‌شان ترش می‌کند، بهتر است از آن بعد از میل کردن غذا استفاده کنند.

مصرف بیش از حد و طولانی مدت از عرق این گیاه ممکن است موجب تخریب عروق شبکیه شود و بینایی را کاهش دهد.

مصرف بیش از حد و رعایت نکردن اعتدال ممکن است موجب افت فشار خون و افزایش یافتن ترشحات صفراوی را در پی داشته باشد.

افرادی که سرفه می کنند عرق کاسنی برایشان مضر می باشد.

تخم کاسنی بدمزه و قی آور است.

گاهی می تواند موجب درماتیت و حساسیت پوستی می‌شود و این مورد زمانی اتفاق می افتد که در مصرف آن زیاده روی شود و یا خود شخص نسبت به کاسنی حساسیت داشته باشد که معمولا کم اتفاق می افتد.

این گیاه دارای مقدار زیادی ویتامین A است و با نیکوتین داخل سیگار تداخل پیدا میکند، لذا افرادی سیگاری در زمان خوردن کاسنی باید از کشیدن سیگار خودداری کنند.

از دیگر مضرات عرق می توان به تشدید تشنج در افراد مبتلا به صرع اشاره نمود  که ممکن است سبب تحریك تشـنج‌ شود.

 

در ضمن نوشتار “طریقه مصرف عرق کاسنی” راهنمای تمام عیاری است برای طریقه مصرف ، از این راهنمای جامع نیز دیدن فرمایید.

 

• خطر سقط جنین: مصرف مقادیر متعادل کاسنی در بارداری ایمن و بی خطر است ولی با این حال از آنجایی که این گیاه یک قاعده آور طبیعی محسوب می شود مصرف بیش از حد آن می تواند باعث ایجاد سیکل قائدگی و در نتیجه افزایش خطر سقط جنین در مادران باردار شود.

• تحریک انقباضات رحمی: افراط در مصرف می تواند موجب تحریک انقباضات رحمی شود و این در حالی است که انقباضات زودرس رحمی از جمله عوامل خطر سقط جنین در مادران باردار به شمار می رود.

• عدم تعادل بدن: مصرف روزانه و متعادل می تواند مواد مغذی مورد نیاز مادران باردار را در این دوران تامین کند ولی با این حال افراط در مصرف این گیاه مضر بوده و می تواند منجر به بروز اختلالات تعادلی در بدن شود.

• کاهش وزن: از آنجایی که مصرف کاسنی می تواند منجر به سرکوب اشتها شود بهتر است در دوران بارداری در مقادیر محدود مورد استفاده قرار گیرد زیرا مصرف زیاد آن در این دوران اثرات نامطلوبی از جمله کاهش وزن مادران باردار را به دنبال دارد.

• بیماری های پوستی: مصرف بیش از حد کاسنی باعث ایجاد مشکلات پوستی از جمله درماتیت تماسی و سایر حساسیت های پوستی در مادران باردار می شود.

• واکنش های آلرژیک: آن دسته از مادرانی که به گل هایی از جمله گل آفتابگردان، داوودی و گل همیشه بهار حساسیت دارند به دلیل خطر ابتلا به آلرژی بهتر است از مصرف کاسنی در این دوران خودداری کنند. مشکلات مختلفی از جمله کهیر، تورم صورت، خارش شدید و مداوم، تنگی نفس، مشکل در بلع، خس خس سینه، احساس سرگیجه، از دست دادن هوشیاری و پریدگی رنگ از جمله مهمترین علائمی است که می تواند در اثر آلرژی ناشی از مصرف کاسنی در بدن ایجاد شود.

• مشکلات گوارشی: ریشه گیاه حاوی مقادیر بسیار زیادی از انواع فیبرهای محلول در آب می باشد. از این رو افراط در مصرف این گیاه می تواند منجر به بروز مشکلات گوارشی متعددی از جمله تولید گازهای شکمی، نفخ، احساس تهوع، گرفتگی شدید معده، اسهال و تولید صدای غرغر شکم شود.

 

همچنین مطالب طبع کاسنی چیست؟ و مصرف کاسنی در بارداری و آیا عرق کاسنی می تواند ما را صاحب فرزند پسر کند؟ را مطالعه فرمایید.

 

منبع:

giahnoosh.com

arga-mag.com

roozaneh.net

niniplus.com

quickfit.ir

 

 

مطالب مشابه :

عوارض و مضرات نعناع
عوارض و مضرات اسطوخودوس
عوارض و مضرات گلاب
عوارض و مضرات سیاه دانه
عوارض و مضرات آویشن
عوارض و مضرات آلوورا

 

5/5 - (13 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *