خواص کاسنی / 14 خاصیت کاسنی برای معده، کلیه، کبد و مردان
ارزش غذایی کاسنی, ریشه کاسنی,خواص و خاصیت کاسنی برای معده مردان کلیه کبد سرطان استرس لاغری استخوان یبوست آکنه ایمنی دیابت چین و چروک کم خونی چشم پتاسیم, خواص کاسنی برای مردان, خاصیت کاسنی چیست, خواص کاسنی برای پوست, خواص کاسنی برای کبد, خواص کاسنی برای دیابت, خاصیت کاسنی در طب سنتی
کاسنی چیست
کاسنی از گیاهان دارویی و مفید است که دارای کاربردهای فراوانی در زمینه پزشکی و طب سنتی می باشد. این گیاه دارای گل های بنفش-آبی است که هر روز در یک زمان باز و بسته می شود. در بخش سلامت سایت توضیحاتی درباره فواید گیاه کاسنی آماده کرده ایم٬ همراه ما باشید .
گیاه کاسنی بیشتر در فصل بهار رویش می کند و بخش های مختلف آن از جمله برگ، جوانه و ریشه در درمان اغلب بیماری ها مانند کاهش مشکلات گوارشی، جلوگیری از سوزش سر دل، کاهش درد آرتریت، سم زدایی کبد و کیسه صفرا، جلوگیری از عفونت های باکتریایی، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی به کار می رود.
ارزش غذایی کاسنی
یک عدد ریشه کاسنی که حدود 60 گرم است شامل مواد مغذی زیر می باشد:
کالری: 44
کربوهیدرات: 10.5 گرم
پروتئین: 0.8 گرم
چربی: 0.1 گرم
فیبر:0.9 گرم
ویتامین B6: به مقدار 0.1 میلی گرم
منگنز: 0.1 میلی گرم
ویتامین C: به مقدار 3 میلی گرم
پتاسیم: 74 میلی گرم
ریشه کاسنی در طب سنتی
ریشه کاسنی دارای کاربردهای زیادی در طب سنتی می باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– درمان سوزش معده
– پیشگیری از سرطان
– جلوگیری از حملات قلبی
– درمان مشکلات کیسه صفرا
– درمان قلنج
– کاهش درد مفاصل
– کاهش چربی خون
– کنترل فشار خون
– کاهش وزن و درمان چاقی
– سلامت کلیه ها
– تصفیه کننده خون
– افزایش ادرار
خواص کاسنی
سم زدایی کبد
مطالعات نشان می دهد چای و دمنوش کاسنی غنی از آنتی اکسیدان ها می باشد و با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه می کند. این خاصیت کاسنی باعث محافظت کبد در برابر سموم شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
تقویت استخوان ها
مصرف کاسنی به دلیل خواص ضدالتهابی روی علائم بیماری آرتریت از جمله تخریب مفاصل تاثیر مطلوبی می گذارد. چای کاسنی باعث افزایش جذب کلسیم شده و تراکم معدنی استخوان بدن را افزایش می دهد.
عصاره ریشه کاسنی باعث سرکوب آنزیم هایی که از عوامل ایجاد التهاب هستند شده و درد مفاصل را کاهش می دهد.
درمان یبوست
اینولین موجود در کاسنی باعث درمان یبوست به ویژه در سالمندان می شود. مطالعات نشان می دهد مصرف منظم کاسنی باعث بهبود هضم و کاهش مشکلات گوارشی می شود و یبوست را برطرف می کند.
کاهش وزن
کاسنی حاوی اینولین و الیگو فروکتز می باشد که نقش مهمی در کاهش وزن دارد. غلظت اینولین موجود در کاسنی از اکثر گیاهان بیشتر است. این ماده مغذی به عنوان مهارکننده اشتها عمل می کند و با توجه به مقادیر کم قند و کالری در گیاه کاسنی و کاهش میل به غذا، از جمله مواد مغذی پرطرفدار برای افرادی که اضافه وزن دارند محسوب می شود.
درمان جوش و آکنه
کاسنی به دلیل خواص ضدالتهابی برای درمان انواع جوش و آکنه فوق العاده موثر است.
تقویت سیستم ایمنی بدن
کاسنی به دلیل دارا بودن خواص ضدباکتریایی، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و ترکیبات فنولی موجود در آن به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و توانایی پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان سینه و روده را دارا می باشد.
درمان دیابت
مصرف کاسنی باعث تنظیم قند خون شده و عصاره ریشه کاسنی در کنترل بیماری دیابت موثر است.
از بین بردن چین و چروک
ریشه گیاه کاسنی حاوی بتاکاروتن می باشد که در تولید کلاژن مفید بوده و در رفع چین و چروک پوست، چاق کردن صورت و جوانسازی پوست موثر است.
فواید کاسنی برای سلامت کلیهها
عصاره ریشه کاسنی به عنوان دارویی ادرارآور مورد استفاده قرار میگیرد که به دفع بیشتر ادرار کمک میکند.
دفع دائم سالم و مکرر ادرار به دفع سموم بدن که در کبد و کلیهها ذخیره شده کمک میکند و مانع از بیماریهای خطرناکی که بر اثر انباشته شدن سموم در بدن پدید میآید میشود.
همچنین دفع مکرر ادرار، وزن آب بدن را متعادل میسازد و حتی موجب کاهش چربیها در بدن میشود، در حدود ۴٪ از حجم ادرار را چربی تشکیل میدهد که امکان انباشته شدن این چربیها در جاهای مختلف بدن وجود دارد!
مفید برای معده
ریشه ی کاسنی، اثرات ضد ورم و ضد التهابی نیز دارد. از دیگر اثرات کاسنی، اشتها آوری و خاصیت ضد ترش کردن معده را می توان نام برد.
در روده ما، باکتریهای مفید یا باکتریهای همزیست مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتر وجوددارد که به گوارش سالم کمکمیکنند. این باکتریها در قارچ کاندیدای بیماریزا ساکنند و از عملکرد سیستم ایمنی ما پشتیبانیمیکنند.
کاسنی دارای اینولین نیز هست، یک پروبیوتیک و فیبر حل شدنی. اینولین در همه گیاهان موجود است اما کاسنی بالاترین میزان اینولین را دارد. اینولن قدرت کاهش اسیدیته بدن را دارد و میتواند برای پیشگیری از مشکلات گوارشی مانند رفلکس اسید و سوءهاضمه مفید باشد.
مطالعات نشاندادهاند که کاسنی، جریان صفرا را افزایشداده و این کار به شکستن چربی و درنتیجه گوارش درست کمکمیکند.
عصاره کاسنی به کاهش ناراحتی گوارشی ناشی از مشکلات رودهای، کمکمی کند.
کمخونی را درمان میکند
اگر از کمخونی رنج میبرید، باید در رژیم غذایی روزانه خود از گیاه کاسنی استفاده کنید. این بیماری اساسا در اثر کمبود آهن در بدن ما رخ میدهد. این گیاه برگ سبز غنی از مواد معدنی است. میتوانید به تنهایی آب آن را بنوشید یا با مخلوط کردن آب جعفری، آب کرفس و آب کاسنی یک نوشیدنی ترکیبی آماده کنید. این نوشیدنی به عنوان یک تونیک خون عمل میکند که سبب بهبود روند تولید خون در بدن ما میشود و ما را از کمخونی دور نگه میدارد.
سلامت چشمها را تضمین میکند
هیچ مادهی خوراکی بهتر از کاسنی برای داشتن چشمانی سالم و زیبا وجود ندارد. این گیاه که غنی از تمام مواد مغذی ضروری است، از بروز مشکلات جدی چشم نظیر آب مروارید، دژنراسیون ماکولا (تباهی لکهی زرد)، گلوکوم و غیره جلوگیری میکند. نیازی نیست که به داروهای قدرتمند تکیه کنید یا سراغ جراحیهای گران قیمت بروید. فقط آب کاسنی را هر روز بخورید و همه چیز تمام است.
منبع عالی پتاسیم است
موز به داشتن منبعی غنی از پتاسیم مشهور است. اما، جایگزینهای فراوان دیگری نیز برای موز وجود دارند که بذر کاسنی یکی از آنها است. خب، این یکی دیگر از فایدههای کاسنی برای سلامتی است: کاسنی منبع عالی پتاسیم است!
پتاسیم در دستگاه مجاری ادراری ما نقش بی چون و چرایی ایفا میکند و بخش مهمی از عمل دفع است. در نتیجه مصرف پتاسیم کافی در متابولیسم بدنتان به حفاظت از مجاری ادراری شما در برابر بیماریها کمک خواهد کرد.
کاسنی در پیشگیری از سرطان
اگرچه هنوز تحقیقات در زمینه اثرات کاسنی برای اثبات مکانیسم دقیق پیشگیری از سرطان انجام میپذیرد اما مطالعات در زمینه انواع سرطان نشان میدهد که عصاره کاسنی موجب کاهش رشد تومورهای سرطانی میگردد.
گزارشات اخیر حاکی از آن است که شهد موجود در کاسنی از کیفیتی برخوردار است که اجازه رشد به تومورها نمیدهد و از خواص آنتیاکسیدانی برخوردار است. پلیفنولها و phytochemicals کاسنی، تاثیرات مثبتی بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه و سرطانهای مرتبط با روده نشان دادهاند.
طرز تهیه دمنوش کاسنی
دمنوش کاسنی برای درمان بسیاری از امراض از جمله بیماری های کبدی، مشکلات پوستی، اختلالات گوارشی، تقویت قلب، درمان نقرس، کاهش تب و افزایش نیروی جنسی در مردان مفید است.
برای تهیه دمنوش کاسنی، برگ کاسنی را با مقداری آب در حال جوش مخلوط کرده و به مدت یک ربع دم کنید. قبل از مصرف، دمنوش کاسنی را صاف کرده و در صورت تمایل مقداری عسل یا نبات به آن اضافه کنید.
طرز تهیه عرق کاسنی
عرق کاسنی از جمله عرقیجات فوق العاده مفید و پرطرفدار است. برای تهیه عرق کاسنی، مقداری کاسنی در دیگ مخصوص عرقیجات ریخته و می جوشانند، طوری که بخار حاصل از جوشاندن کاسنی به ظرف پر از آب سرد برخورد می کند و با عمل تقطیر به عرق کاسنی تبدیل می شود.
طرز تهیه پودر کاسنی
برای استفاده از ریشه کاسنی، ابتدا آن را خوب تمیز کرده و به اندازه ریز خرد کنید و بعد از خشک کردن، بکوبید. برای استفاده طولانی مدت، پودر کاسنی را در ظروف شیشه ای دربسته نگهداری کنید و در صورت تمایل به عنوان افزودنی در چای و قهوه استفاده کنید.
عوارض احتمالی و مضرات کاسنی
– مصرف کاسنی باعث ایجاد حالات قاعدگی در خانم ها می شود، به همین دلیل مصرف آن برای زنان باردار مضر بوده و احتمال سقط جنین وجود دارد.لطفا مقاله عرق کاسنی در بارداری را بخوانید.
– زنان شیرده از مصرف بیش از حد کاسنی خودداری کنند.
– مصرف کاسنی ممکن است باعث بروز علائم آلرژیک شود، قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
– استفاده بیش از حد کاسنی باعث تشدید اختلالات کیسه صفرا شود، در صورتی که به سنگ کیسه صفرا دچار هستید از مصرف کاسنی خودداری کنید.
همچنین مقاله طبع کاسنی چیست را بخوانید.
منبع:
persian-star.org
majalesalamat.com
bazdeh.org