کاسنی در بارداری / آیا در بارداری می توانیم عرق کاسنی مصرف کنیم؟
چای کاسنی در بارداری,کیا تو بارداری عرق کاسنی خوردن,عرق کاسنی در ماه آخر بارداری,کاسنی در بارداری چگونه مصرف شود,کاسنی در بارداری طب اسلامی,عرق کاسنی در بارداری برای جلوگیری از زردی نوزاد,روغن چای دمنوش شربت بخور کاسنی در بارداری
کاسنی از گیاهان دارویی است که معمولا بصورت عرق کاسنی برای مواردی که فرد اصطلاحا دچار گرمی شده است استفاده می شود و البته کاربردهای دیگری هم دارد. اما سوالات متداولی درباره مصرف کاسنی در دوران بارداری وجود دارد. مثلا اینکه آیا مصرف کاسنی در بارداری مجاز است؟ چه مقدار میتوانیم دراین دوران بخوریم؟مصرف کاسنی در بارداری برای جنین ضرر ندارد؟ شنیده ام موجب سقط جنین میشود!
برای پاسخگویی به این سوالات بر خود لازم دانستیم از طرف گروه سلامت مقاله ای کامل درباره خواص کاسنی در دوران بارداری برای مادران عزیز بنویسیم تا نگرانی هایشان درباره این گیاه دارویی برطرف شود.
محققان معتقدند مصرف عرق کاسنی در دوران بارداری حتما باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود. چون مصرف زیاد عرق این گیاه می تواند رحم را تحریک کند و باعث انقباضات رحم شود و سلامتی زن باردار و جنین را به خطر بیندازد. همچنین مصرف زیاد عرق این گیاه و یا خود آن در بارداری باعث خونریزی می شود و ممکن است سقط جنین را بدنبال داشته باشد. به همین دلیل این عرق را به میزان خیلی کم و حتما باید زیر نظر پزشک متخصص مصرف کرد.
نحوه ی مصرف عرق کاسنی در بارداری
زنان باردار در دوران بارداری باید از مصرف هر نوع داروی گیاهی بدون نظارت پزشک، خودداری کنند و تنها پس از مشاوره با پزشک نسبت به استفاده از این دمنوشها اقدام کنند. همچنین کارشناسان توصیه میکنند زنان باردار عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی و صبح ناشتا بنوشند.
عرق کاسنی در بارداری کی مصرف شود؟
از آنجایی که مصرف زیاد کاسنی در ماههای اولیه بارداری با خطر سقط جنین همراه است، عرق این سبزی را میتوانید به میزان خیلی کم در ماههای اولیه بارداری استفاده کنید تا از مزایای آن بهرهمند شوید. البته حتماً قبل از مصرف در بارداری با پزشکتان مشورت نمایید. بنابر توصیه پزشکان بهترین زمان مصرف در دو هفته آخر بارداری و بهترین زمان برای نوشیدن آن صبح ناشتا است.
تاثیر عرق کاسنی بر مادر باردار و جنین در دوران بارداری و حاملگی
در این قسمت به موارد مهم نقش این سبزی و عرقش بر مادر و جنین موجود در رحم او در طول دوران بارداری و آبستنی اشاره می کنیم.
نقش عرق کاسنی در تصفیه خون: همانطور که در بالا هم بدان اشاره شد، خون به عنوان کانال تغذیه جنین به حساب می آید و با تصفیه و نیز کاهش غلظت خون (یکی از عوامل غلظت خون چربی خون است و کاسنی این چربی ها را از خون دفع می کند) نقش مهمی در گردش روان خون در بدن و تغذیه سالم جنین بر عهده دارد. هرچه خون سالم تر باشد، به همان اندازه جنین هم سالم تر ، شاداب تر و زیباتر خواهد شد.
تاثیر عرق کاسنی در سم زدایی از کبد و پاک سازی کبد: عرق کاسنی با توجه به خاصیتی که دارد عامل بسیار مهمی در پاک سازی کبد و دفع سمومات بدن مخصوصا سمومات کبد محسوب می گردد. از آن جایی که در دوران بارداری علاوه بر سلامت مادر، سلامت جنین هم مد نظر است ، پس سلامت و پاک سازی کبد و دفع سمومات کبد نقش بسیار مهمی در سلامت مادر حامله و فرزند او دارد.
نقش عرق کاسنی در کاهش و کنترل فشار خون بارداری: بعضی از خانم های باردار بنا به دلایلی ممکن است در طول دوران بارداری خود دچار فشار خون بالا شوند که به این عارضه ، فشار خون بارداری گفته می شود. فشار خون بارداری اگر کنترل نگردد ممکن است خدای ناکرده سبب بروز مشکلاتی از جمله سقط جنین شود. یکی از مواد طبیعی که می تواند در کاهش و کنترل فشار خون بارداری نقش ارزنده ای ایفا نماید ، عرق کاسنی می باشد. با تصفیه خون و کبد و پاک سازی بدن از سمومات و نیز به دلیل طبیعت نسبتا سردی که دارد می تواند کمک موثری در کنترل و کاهش فشار خون بارداری باشد.
تاثیر عرق کاسنی در جلوگیری از زردی نوزاد در دوران بارداری: یکی از مشکلاتی که در بدو تولد کودک می تواند ، کودک و خانواده او را تحت تاثیر خود قرار دهد زردی نوزاد است. یکی از روش های جلوگیری از زردی نوزادان ، جلوگیری آن در دوران بارداری است. عرق با پاک سازی کبد و دفع مواد زائد و سمومات کبد و نیز تصفیه خون ، نقش بسیار ارزنده ای در جهت جلوگیری از زردی نوزادان در طول دوران بارداری دارد.
تاثیر عرق کاسنی بر زیبایی جنین و کودک: مادران بارداری که خواهان فرزند زیبا هستند به این نکته توجه داشته باشند که یکی از راه های زیبا شدن فرزند، پاک سازی کبد و خون مادر در دوران بارداری است. وقتی کبد و خون مادر باردار از مواد زائد و سمی پاک شود، تاثیر فوق العاده ای بر روی زیبایی جنین دارد. مصرف در طول دوران بارداری می تواند با پاک سازی کبد و تصفیه خون ، نقش مهم در زیبایی کودک ایفا نماید. البته بایستی توجه داشت که عوال متعددی در زیبایی جنین موثر هستند که در این زمینه می توانید مطلب فرزند زیبا را مطالعه نمایید.
نقش کاسنی در تقویت معده و اشتها آوری: محققان ، تقویت معده و جلوگیری از ناراحتی آن و نیز خاصیت اشتها آوری را هم برای آن قائل هستند که این مسائل می تواند نقش بزرگی در دوران بارداری بر مادر باردار داشته باشد چراکه یکی از مشکلات مادران باردار ، کمبود اشتها و مشکلات معده می باشد. کاسنی ، التهاب معده را از بین برده، اسید کلریدریک معده را تحریک کرده و اشتها را زیاد می کند.
نقش کاسنی در جلوگیری و درمان عفونت ادراری در بارداری: یکی از مشکلاتی که مادران باردار در طول دوران بارداری ممکن است به آن مبتلا شوند، عفونت ادراری در دوران بارداری می باشد و به دلیل حساس بودن این دوران نمی توان از داروهای متداولی که در حالت غیر بارداری استفاده می شد استفاده کرد و به همین دلیل استفاده از مواد طبیعی در درمان عفونت ادراری از اهمیت خاصی برخوردار است.
ایمنی در برابر بیماری های عفونی از خواص عرق کاسنی است. خاصیت ادرار آوری داشته و با تقویت مثانه و کلیه ها و پاک کردن آن ها از سنگ و خارج کردن سموم از بدن و نیز با پاک کردن مجاری ادراری نقش ارزنده ای در جلوگیری و درمان عفونت ادراری در دوران بارداری و زایمان دارد.
عوارض جانبی مصرف چای کاسنی و کاسنی بوداده در بارداری
حتی اگر مصرف گیاه مزایای زیادی برای سلامت مادر باردار و جنین داخل رحم او داشته باشد، مصرف بیش از حد این گیاه میتواند باعث بروز عوارض جانبی در بدن این افراد شده و آنها را دچار رنج و درد کند. برخی از عوارض جانبی شایع مصرف چای کاسنی و کاسنی بوداده در دوران بارداری عبارتند از:
بروز انقباضات ناگهانی در رحم زنان باردار با مصرف بیش از حد چای کاسنی و کاسنی بوداده
شروع دوره قاعدگی در بدن زنان باردار با مصرف بیش از حد چای و بوداده
سقط شدن ناگهانی جنین با مصرف بیش از حد چای کاسنی و بوداده
بروز التهابات پوستی در بدن زنان باردار با مصرف بیش از حد چای و بوداده
به وجود آمدن حالت خارش در بدن زنان حامله با مصرف بیش از حد چای و بوداده
از بین رفتن اشتهای زنان باردار با مصرف بیش از حد چای و بوداده
کاهش قابل توجه وزن زنان حامله با مصرف بیش از حد چای و بوداده
به وجود آمدن مشکل در تنفس زنان باردار با مصرف بیش از حد چای و بوداده
خس خس کردن سینه مادران باردار بعد از مصرف این گیاه
افزایش احساس خستگی در مادر باردار با مصرف بیش از حد چای و بوداده
بروز حالت خوابآلودگی در زنان حامله با مصرف بیش از حد چای و بوداده
همچنین توصیه میشود «کاسنی برای پسر دار شدن» را نیز مطالعه فرمایید.
سخن آخر
با توجه به خواص و عوارض کاسنی که در دوران بارداری وجود دارد، به این نتیجه می رسیم که بهتر است همه چیز را به مقدار متعادل مصرف کنیم. در بارداری نیز مادر باید برای حفظ سلامتی خود و جنین مطابق دستورات پزشک عمل کند. از مصرف کاسنی و یا عرق آن در مقادیر زیاد در بارداری بپرهیزید و عرق کاسنی تنها در هفته های پایانی بارداری مجاز است.
همچنین مطلب طبع عرق کاسنی را بخوانید.
منبع:
2life.ir
saednews.com
mamanam.com
drsosha.com
ممنون