چه کسانی واکسن کرونا نزنند؟

با اینکه برای ریشه کن کردن بیماری کرونا، استفاده همه افراد از واکسن ضروری است. اما خب همه افراد شرایط سلامتی و بهداشتی یکسانی ندارند و همه نمی توانند از این واکسن استفاده کنند. سوال اینجاست که چه کسانی نباید واکسن کرونا بزنند؟ در ادامه با سایت ما همراه باشید.

واکسن‌های موجود کرونا به‌طور تقریبی در همه بیماران، بی‌خطر هستند. اما نباید واکسن کرونا بزنند؟

به جز این‌که واکسن‌های تأییدشده موجود هنوز برای کودکان کم‌سن مجوز نگرفته‌اند، هیچ استثنای عمده‌ای جهت واکسن نزدن وجود ندارد و حتی افراد دارای بیماری زمینه‌ای نیز می‌توانند این واکسن‌ها را دریافت کنند.

چه افرادی نباید واکسن کرونا بزنند؟

چه افرادی نباید واکسن کرونا بزنند؟

تنها در موارد نادری که افراد، هنگام دریافت تزریق دوز اول واکسن، دچار واکنش آلرژی شدید یا شوک آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک خطرناک و تهدیدآمیز) شده‌اند، باید دوز دوم واکسن زدن را تا هنگام مشاوره با پزشک، به تأخیر بیاندازند.

اگر شخص، مبتلا به کووید-۱۹ تشخیص داده شده است یا به علت تماس با یک فرد مبتلا در قرنطینه قرار دارد نیز توصیه می‌شود تا زمان پایان دوره ایزوله یا قرنطینه، واکسن زدن خود را به تأخیر بیاندازد.

همچنین، به افرادی که جهت درمان کووید-۱۹ پلاسمای خون بهبودیافتگان یا دارو‌های حاوی آنتی‌بادی مونوکلونال دریافت کرده‌اند، توصیه شده است واکسیناسیون خود را ۹۰ روز به تأخیر بیاندازند.

در چه وضعیتی افراد نباید واکسن کرونا زد؟

یک فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: کهیر را جزو علائمی نمی دانیم که فرد بخواهد دوز دوم واکسن کرونا را تغییر داده و یا واکسن نزند. وضعیتی که معتقدیم نباید فرد واکسن کرونا بزند آلرژی های شدید با اسپاسم حنجره، افت شدید فشار خون و حالت مرگ پیدا کردن است که در این موارد می گوییم نباید واکسن بزند.

دکتر”حمید ابوسعیدی” درباره وضعیت کرونا در استان کرمان اظهار کرد: بیش از یک ماه و نیم است که در وضعیت بدی در استان به سر می بریم و وضعیت سیاه را داریم و کشور اینگونه است.

وی افزود: ما با یک گونه و سویه بسیار خطرناک از کرونا سر و کار داریم که نسبت به سوش های قبلی از انتقال سریع تری برخوردار و افراد بیشتری را درگیر و بیماری شدیدتری ایجاد می کند.

ابوسعیدی تصریح کرد: این سوش بین افراد کم سن و سال به ویژه کودکان با تب های طولانی مدت، دل پیچه های شدیدتر و علائم اسهال و استفراغ نیز دیده می شود و کرونای دلتا در افراد زیر ۲۰، ۱۸ و هفت سال دیده شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: علائم کلی کرونا یکی است از جمله سردرد، بدن درد و شروع سرفه ها را بعد از دو سه روز از آغاز علائم در همه انواع کرونا داریم.

وی ادامه داد: در سویه های قبلی گلودرد شدید یا آبریزش بینی نداشتیم اما در کرونای دلتا آبریزش بینی و علائم سرماخوردگی و گلودرد به همراه سردرد را بیشتر می بینیم. بنابراین نباید این موارد را دست کم گرفت و باید به حساب کرونا گذاشت. زیرا اگر این علائم را به خوابیدن جلوی کولر، خوردن آب سرد و … ربط بدهیم خود را قرنطینه نمی کنیم و ماسک نمی زنیم و این موجب ابتلای دیگران می شود.

ابوسعیدی در بخش دیگری از سخنانش درباره کرونای طولانی مدت اظهار کرد: بین سه تا پنج درصد بیماران، بیماری شان طول می کشد و سه تا چهار هفته شب ها تب می کنند، کمی سرفه و بدن درد دارند و علائم کلی مانند خستگی، کوفتگی، بی اشتهایی بعد از کووید می بینیم و آنچه نگرانی ایجاد می کند فاز التهابی بیماری است که ریه را درگیر می کند و علائمی است که از هفته دوم آغاز می شود و اگر بیمار بتواند این علام را رد بکند، علائمی مثل بدن درد، بی حالی و .. را به راحتی پشت سر می گذارد و اینکه فکر کنیم ۱۰ روز خوب شدم و دوباره علائم شروع شده، همان بیماری اولی است که طول کشیده است.

  ساده ترین اما مهم ترین راه در ریشه کنی کرونا

وی افزود: اوج علائم بیماری کرونا مانند سرفه و تنگی نفس در دو ماه اول است و اگر این علائم طول بکشد، بیشتر مواردی از جمله آلرژی، حساسیت، آسم و … را باید در نظر گرفت.

ابوسعیدی با اشاره به اینکه بیماری در دو هفته اوج خود را می گذراند، بعد دوره ترمیم و بعد به طور کامل از بدن پاک می شود، درباره ایمن شدن به کرونا با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان هیچ وقت نسبت به کرونا ایمنی کامل پیدا نمی کنیم نه با واکسن نه با ابتلا، اظهار کرد: کسانی که به کرونا مبتلا می شوند، حداکثر بین شش تا هشت ماه مجددا مستعد ابتلا به کرونا می شوند و حتی در برخی موارد درگیری دوم نسبت به دفعه اول شدیدتر است.

این فوق تخصص بیماری های عفونی درباره تزریق واکسن کرونا گفت: نباید به بهانه های واهی و حرف های عامیانه از زیر بار واکسن زدن شانه خالی کنیم. اکنون می بینیم همه تخت های بیمارستان توسط افرادی که واکسن نزده اند اشغال شده و همه درگیر نوع شدید بیماری شده اند.

وی اظهار کرد: کهیر را جزو علائمی نمی دانیم که فرد بخواهد دوز دوم واکسن را تغییر داده و یا واکسن نزند. وضعیتی که معتقدیم نباید فرد واکسن کرونا بزند آلرژی های شدید با اسپاسم حنجره، افت شدید فشار خون و حالت مرگ پیدا کردن است که در این موارد می گوییم نباید واکسن بزند.

ابوسعیدی با تاکید بر اینکه خارش بدن، تب کردن و … دلیلی برای نزدن واکسن نیست، تصریح کرد: ضعف، بدن درد، بی حسی و بی حالی علائمی است که بعد از تزریق واکسن کرونا به وجود می آید و باید مصرف مایعات را بعد از تزریق واکسن افزایش بدهیم.

وی بیان کرد: حرف و حدیث درباره واکسن کرونا زیاد است و هیچ داروی خاصی نیست که قبل یا بعد از واکسن لازم باشد آن را رعایت کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش پایانی سخنانش گفت: احتمال انتقال ویروس کرونا در مکان های بسته بسیار بالاست و توصیه این است حتما پنجره ها باز و کولر روشن باشد که میزان انتقال را به شدت کم می کند هرچند به صفر نمی رسد. ضمن اینکه باید حتما فاصله را رعایت نموده و ماسک بزنیم.

وی افزود: یکسری مسائل از جمله پرخوابی، بی انگیزگی و افسردگی، بی خوابی، کم اشتهایی، خستگی های زودرس و … به دنبال بیماری کرونا ایجاد می شود که باید این علائم را بازتوانی کرد و با حرکت های ورزشی، ورزش های آرام و کششی و پیاده روی های ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ای این وضعیت به تدریج بهتر می شود و این علائم ماندگار نخواهد بود.

 

همچنین مطالب آموزش ثبت نام واکسن کرونا و را مطالعه نمایید.

 

منابع:

iribnews.ir

isna.ir

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *