مو زیرپوستی چیست و روشهای درمان موی زیر پوستی

عفونت موی زیرپوستی, موی زیر پوستی در ناحیه تناسلی, تخلیه مو زیرپوستی, موی زیر پوستی پا

مو زیرپوستی چیست و چطور درمان می شود؟ ممکن است این عارضه باعث ناراحتی شما شده باشد.  در این مقاله در خصوص این عارضه و راه های پیشگیری و درمان مو زیر پوستی صبحت می کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

 

موی زیرپوستی

زمانی که یک مو به جای رشد مستقیم از فولیکول، پیچ بخورد و زیر پوست رشد کند، اصطلاحا موی زیر پوستی در شما به وجود آمده است. آنها مانند برآمدگی‌های برجسته و قرمز ظاهر می‌شوند و بسیار شبیه جوش هستند، و لمس آنها هم اغلب دردناک است.

علت زیرپوستی شدن موهای بدن، تراشیدن و استفاده از واکس برای برداشتن موهاست. تراشیدن موها نوک موها را تیز می‌کند. وقتی موها شروع به رشد می‌کنند، نوک مو به داخل پوست اطراف فولیکول مو فرو می‌رود. در این مورد هم مثل آکنه، باکتری می‌تواند موجب عفونی شدن آن شده و ایجاد خارش و قرمزی کند.

موی زیر پوستی، مزاحم‌هایی هستند که هیچکس آنها را دوست ندارد. دو کارشناس درباره‌ی پیشگیری و درمان آنها مطالعه کرده‌اند: دکتر ریک نودلمن، متخصص پوست که بعنوان رئیس تیم پزشکی برای مقابله با افزایش سن پوست فعالیت می‌کند و کیمبرلی سیمپسون، که در اسپای day & med فعالیت می‌کند.

نودلمن می‌گوید: هر روش مو زدایی که موی زیر سطح پوست را از بین ببرد، می‌تواند منجر به موی زیر پوستی شود، از جمله تیغ زدن، کندن مو با موکن یا اپیلاسیون. هنگامیکه مو دوباره رشد می‌کند، ممکن است پیچ بخورد و در زیر لایه‌های پوست گیر بیفتد.

این مسئله به احتمال زیاد در جاهایی که موزدایی می‌کنید، بیشتر اتفاق می‌افتد. مانند گونه‌ها، پاها، زیر بغل و خط بیکینی. افرادی که بطور طبیعی موهای ضخیم و فر دارند، بیشتر دچار موهای زیر پوستی خواهند شد، زیرا موی فر و ضخیم، تیز تر بوده و بیشتر مستعد پیچ خوردن در داخل پوست است.

– موهای زیر پوستی موهائی هستند که کمی به سمت بیرون از پوست رشد می کنند ودوباره به داخل خمیده شده وبه پوست فرو میروند. ویا از اول از زیر پوست خارج نمی شوند و به صورت خوابیده در یک کانال ظریف در زیر پوست دیده می شوند .

– هنگامی که موها بجای رشد مستقیم از فولیکول، پیچ بخورند و زیر پوست رشد کنند، شما موهای زیر پوستی خواهید داشت. آنها مانند برآمدگیهای برجسته و قرمز ظاهر میشوند و بسیار شبیه جوش هستند، و لمس آنها هم اغلب دردناک است.

– موهای زیرپوستی می تواند یک برآمدگی برجسته قرمز رنگ شبیه یک جوش کوچک را در روی پوست ایجاد کند. در برخی موارد ممکن است مقداری چرک نیز درون این برجستگی جوش مانند وجود داشته باشد. این موهای زیر پوستی همچنین ممکن است باعث قرمزی، التهاب، ورم، درد و زخم در این ناحیه گردند.

– این وضعیت بیشتر زمانی اتفاق می افتد که افراد برای رهایی از شر موهای زائد آنها را شیو یا اصلاح می کنند، نظیر موهای ریش، پاها، زیر بغل و ناحیه بیکینی یا اندام تناسلی.

– پوشیدن لباس های تنگ و به کار بردن روشهای اشتباه برای اصلاح موهای بدن و صورت می تواند باعث ایجاد موهای زیر پوستی گردد.

 

مو زیرپوستی چیست و چطور درمان می شود؟

 

علت ایجاد موهای زیر پوستی چیست ؟

هر چیزی که موها را کوتاه و نوکش را تیز ببرد می تواند سبب موی زیر پوستی شود . مانند تیغ زدن ،موکن برقی ؛ موم انداختن و پوشیدن لباس های تنگ از عوامل می باشد . وقتی که دهانه فوکیلول مو بسته شود و موئی که در حال رشد است و انتهای آن تیز و برنده است به زیر پوست هدایت شده و رشد می کند و یک برجستگی کوچک در زیر پوست ایجاد میکند که می تواند ملتهب و یا چرکی و درد ناک شود . افرادی که موهای ضخیم و فر دارند بیشتر دچار موی زیر پوستی می شوند . بعضی ها هم به صورت ژنتیکی دچار این مشکل هستند . خشکی پوست نیز می تواند سبب موهای زیر پوستی شود .

 

  نکات طلایی مراقبت از پوست در فصل پاییز

 

عوارض موهای زیر پوستی چیست ؟

در بعضی موارد این موی زیرپوستی هیچ مشکل خاصی ایجاد نمی کند . ولی در بعضی از افراد این موها در زیر پوست سبب ایجاد خارش ، التهاب ، قرمزی وتورم شود . و بعضی وقتها چرکی می شوند و جای آنها لک های قهوه ای روی پوست باقی میگذارد که ماه ها و سالها ماندگار هستند.

 

 

موهای زیرپوستی درچه نواحی شایع ترند؟

در خانمها بیشتر در ساق پا مخصوصا به دنبال استفاده از موکن برقی دیده می شود و گاهی فرد فقط متوجه لک های قهوه ای روی پا می شود در خانمها در ناحیه خط مایو نیز جوشهای چرکی ودانه های بر جسته ایجاد می کند . در آقایان بیشتر در ناحیه ریش و گردن و پشت سر اتفاق می افتد و معمولا بدنبال اصلاح کردن های مکرر و نزدیک به پوست موهای زیر پوستی انجام می شود . همچنین لباسهای تنگ میتواند سبب ایجاد این مشکل شود .

 

روش های ساده برای از بین بردن موهای زیرپوستی در خانه

 

 

روش های ساده ولی موثر برای از بین بردن موهای زیرپوستی در خانه

 

از محصولات آرایشی بدون الکل استفاده کنید : بسیاری از کارشناسان پوست مردم را تشویق به خرید لوازم آرایشی پوست بدون الکل می کنند چون باعث جلوگیری از رویش موی زائد می شود.

 

تراشیدن موها 2 بار در هفته : مطمئن باشید این نوع از بین بردن موها اجازه رویش داخلی موی زائد را نمی دهد.

 

کمپرس آب گرم : 48 ساعت بعد از وکس یا شیو، کمپرس آب گرم باعث می شود منافذ پوست باز شود تا مو زیر پوست نروید. بعد از وکس، با آب گرم و لیف پاها را بشوئید.

 

مرطوب نگه داشتن پوست : بعد از بین بردن موهای زائد بسیار مهم است که پوست را مرطوب نگه دارید چون موهای زیر پوستی در پوست های خشک می روید.

 

کمپرس شیرگرم و نان بیات : شیر را گرم کنید خیلی داغ نکنید و یا نجوشانید و یک تکه نان بیات را داخل آن فرو کنید تا نرم شود بعد نان را روی آن قسمت از پوست که موهای زیر پوستی دارد بگذارید بماند تا نان کاملا خنک شود. این کار را تا 15 دقیقه چند بار انجام دهید. چک کنید اگر منفذهای زیرپوستی باز شده بودند با موچین موها را خارج کنید.

 

آسپرین : دو عدد قرص آسپرین را در کمی آب گرم نه داغ بگذارید تا له شوند بعد با کمی عسل مخلوط کنید و خمیری را که به دست می آید روی موی زیر پوستی بگذارید آسپرین کمک می کند موها زودتر خارج شوند.

 

پوشیدن لباس های گشاد : بعد از وکس یا شیو لباس های گشاد بپوشید چون لباس تنگ باعث رویش موهای زیر پوستی و زبری پوست می شود.

سرکه سیب : یک پنبه را در سرکه سیب فرو برید تا کاملا سرکه را جذب خودش بکند و روی موهای زیر پوستی بگذارید تا پوست سرکه را کاملا جذب کند برای اینکه نتیجه بگیرید روزی 2 بار این کار را انجام دهید.

 

مالیدن ژل آلوورا : خاصیت نرم کنندگی و آنتی اکسیدانی آلوورا باعث می شود که پوست نرم باشد و از رویش موهای زیر پوستی جلوگیری می کند و اجازه بدهید ژله آلوورا 30 دقیقه روی پوست بماند و بعد با آب سرد بشویید.

 

مالیدن خیار : آب خیار به عنوان یک ماده طبیعی و نرم کننده به شمار می آید و از رویش موهای زیر پوستی جلوگیری می کند. سعی کنید آب خیار را 2 یا 3 بار در روز به پا بمالید.

 

مالیدن جوش شیرین : خاصیت ضد التهابی و آنتی باکتریایی جوش شیرین برای جلوگیری از رویش موهای زیر پوستی مناسب است.

1 قاشق چایخوری جوش شیرین با 2 قاشق آب ترکیب کنید و روی پوست بمالید.

 

 

همچنین برای مطالعه بیشتر مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کنیم :

مراقبت از مو در فصول خشک و سرد

بررسی عوامل و درمان خشکی مو

آموزش تصویری انواع بافت مو دخترانه

آموزش کوتاه کردن مو در خانه

عوارض رنگ مو شیمیایی چیست

 

منابع:

namnak.com

drgitafaghihi.ir

borna.news

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *