مضرات مصرف پونه در بارداری و عوارض پونه چیست ؟

پونه یکی از گیاهان علفی است که مزایا و کاربردهای متعددی در پزشکی و آشپزی دارد. همچنین به خاطر سمیتی که دارد، مصرف آن در برخی از موارد ممکن است، خطرناک باشد. در این مقاله از سایت، موارد منع مصرف پونه را با هم بررسی می کنیم.

پونه دارای ترکیبات حاوی نومنتون، ایزومنتون، پلنگون و منتون است که پلنگون موجود در آن یک سم مهلک به شمار می‌رود. سمیت این ماده کاملا شناخته شده است و گزارش‌های مستندی در خصوص مرگ و میر ناشی از استفاده از این گیاه و محصولات آن وجود دارد. استفاده از 15 میلی لیتر از روغن آن برای انسان سمیت متوسط تا شدید دارد و ممکن است ظرف مدت 1 تا 2 ساعت بعد باعث مرگ فرد شود.

 

نشانه‌های مسموم شدن با این گیاه عبارتند از گرفتگی شکم و درد ، حالت تهوع ، استفراغ ، بثورات پوستی ، سرگیجه ، بی حالی متناوب و تحریک و سایر علائم CNS (از جمله تشنج) ، نارسایی کلیه و کبد و انعقاد داخل عروقی.

در صورتی که فرد به موقع به بیمارستان مراجعه کند و کادر درمانی با این نوع مسمومیت آشنا باشند، تجویز استیل سیستئین می‌تواند برای بازگرداندن گلوتاتیون و فعال کننده های سیتوکروم P450 (CYP-450) سایمتیدین و دی سولفیرام موثر باشد و از مرگ فرد جلوگیری کند.

 

مضرات مصرف پونه در بارداری و عوارض پونه چیست

نکاتی در خصوص مضرات و منع مصرف پونه و محصولات آن

 

سعی کنید از مصرف پونه و محصولات آن تا 2 هفته قبل از جراحی خودداری کنید. چرا که این روند می‌تواند احتمال خونریزی داخلی را افزایش دهد.

 

پونه طبع گرم و خشک دارد و ممکن است با داروهای قلبی عروقی تداخل ایجاد کند و باعث تحریک پذیری فرد شود.

این سبزی و محصولات آن ( حتی دمنوش پونه ) نباید به صورت روزانه استفاده شوند. چرا که ممکن است باعث تحریک پذیری، بی خوابی و عصبی شدن شما شوند. بهتر است این محصولات را تنها در مواقع لزوم و به اندازه مصرف کنید.

  ماسک پونه برای صورت / طرز تهیه ماسک پونه برای پوست و مو

زنان باردار نباید پونه و محصولات آن را مصرف کنند. چرا که قاعدگی آور است و همچنین باعث انقباظات رحمی می‌شود و خطر سقط جنین را به دنبال دارد.

 

اگر به هر کدام از گیاهان خانواده نعناییان شامل ریحان، نعناع، رومارن، مریم‌گلی، مرزه، مرزنگوش، زوفا، آویشن، اسطوخودوس و بادرنجبویه حساسیت دارید، منع مصرف پونه شامل حال شما هم میشود.

 

قبل از مصرف روغن پونه آن را با روغن‌های حامل مانند نارگیل یا زیتون رقیق کنید. غلظت روغن نباید بیشتر از 1 درصد باشد.

به یاد داشته باشید که روغن و اسانس ٬ شکل غلیظ شده ترکیبات آن هستند و سمیت بیشتری هم دارند. در نتیجه باید در استفاده از آن‌ها کاملا محتاط باشید.

 

روغن و اسانس پونه تنها برای مصرف موضعی است و نباید به صورت خوراکی مصرف شوند.

چای پونه بهترین و ایمن‌ترین راه مصرف این سبزی است.

 

 

چه کسانی نباید پونه مصرف کنند؟

  • افرادی که داروهای قلبی عروقی مصرف می کنند.
  • کسانی که در سنین بلوغ هستند
  • زنان باردار و آبستن
  • کسانی که خونریزی های شدید در دوران قاعدگی دارند.

 

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که این گیاه با وجود سمی بودن، چرا هنوز استفاده می‌شود؟ پاسخ این سوال این است که برخی از گیاهان دارویی به خاطر سم شان هم استفاده می‌شوند.

در واقع سم موجود در پونه در حین اینکه برای انسان مضر است، برای باکتری‌ها و قارچ‌ها هم ضرر دارد. و همین روند است که باعث عملکرد ضد عفونی کننده پونه می‌شود. در نتیجه استفاده به اندازه از آن برای شما مفید است در حالی که استفاده بی رویه آن ممکن است شما را به دردسر بیندازد.

 

همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله فواید پونه از نقطه نظر طب سنتی را هم مطالعه کنید.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *