طبع کاسنی چیست؟ طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد؟
طبع کاسنی گرم است یا سرد,طبع گیاه کاسنی,طبع عرق کاسنی,طبع دمنوش کاسنی,طبع چای و بخور کاسنی,طبع روغن کاسنی در طب سنتی,طبع شربت کاسنی,طبع کاسنی چیه,طبع کاسنی چگونه است,طبع کاسنی گرمه یا سرد
گیاه کاسنی از جمله گیاهان مفیدی است که تاریخ استفاده از آن به دورانهای قبل از میلاد مسیح میرسـد و مصرف آن بین ملل مختلف متداول بوده است، به طوریکه اطباء آن دوران از جمله جالینوس، پلین، دیوسـکورید و عـدهای دیگر برای تمامی قسمتهای این گیاه، به عنوان درمان و بهبودی بیماریها اهمیـت زیادی قائل بودهاند، ابنسینا پزشک بزرگ ایرانی، در مورد گیاه و خواص آن گفته است که کاسنی برطرف کننده تشنگی مفرط، مدر صفرا، تببر، مؤثر در درمان دیفتری، تصفیه کننده خون و برای درمان بیماریهای پوستی مفید است.
امروزه نیز از خواص آن، برای مداوای بیماریهای مختلف استفاده میشود و کشت آن در برخی مناطق رایج شده است. از این گیاه در کتب سنتی با نامهای اندیو، کاسیا، کاسنی تلخ، کاسنی وحشی و کاسنی صحرایی یاد شده است.
این گیاه دارای دو گونه بوده، یک گونه آن بیشتر مصرف غذایی و سالاد دارد که با نامهای اندیو، کاسنی فرنگی و کاسنی سالادی شناخته میشود و گونه دیگر بیشتر برای مصارف دارویی استفاده میشود.
گیاهی است با ساقههای باریک و طویل که در حالت خودرو ارتفـاعش بـه ۵/۰ تا ۵/۱ متر میرسد، ولی اگر پرورش یابد از دو متر نیز تجاوز مینماید. قسمت دارویی و مورد استفاده آن خود گیاه و برگها است. دارای مقدار زیادی سلنیوم، منیزیم، پتاسیم، روی و کلسیم است، همچنین منبع غنی از برخی ویتامینها مانند ویتامین C، پیشساز ویتامین A و فولات است.
خواص
مصرف برگ های تازه، دم کرده و عرق کاسنی، بیش از هر چیز عملکرد کبد را بهبود بخشیده و از این طریق خواص زیادی به بدن می رساند. برگ های سبزی، باید تازه و نشُسته مصرف شود؛ زیرا در اثر شستن برخی از خواص خود را از دست می دهد.
بیشترین تاثیر این گیاه در بهبود عملکرد کبد است. برای کبدگرم و سرد مفید بوده و هر چه تلخ تر باشد در رفع امراض کبد مفیدتر است. با توجه به نقش مهم کبد در بدن و مخصوصاً در فرآیند هضم، با بهبود عملکرد آن بسیاری از مشکلات و بیماری ها از بین می روند.
اگر کاسنی را بجوشانند تا ساقه و برگ آن پاره شده و آب رقیق از آن جدا شود بعد با نبات مصرف کنند در تصفیه خون بی نظیر است.
منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعیست که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی میکنند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینهای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذاجویانه مرتبط است، کمک میکند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم میشود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن است.
عرق این سبزی ، مملواز ویتامین C، فسفر و آهن گیاهی است که با تقویت کبد، رنگ پوست را روشن، بیماری های پوستی مانند: اگزما، جوش ها و التهابات پوستی را بر طرف می کند.
عصاره کاسنی موجب کاهش رشد تومورهای سرطانی شده، شهد موجود در کاسنی از کیفیتی برخوردار بوده که اجازه رشد به تومورها را نداده و از خواص آنتی اکسیدانی بالایی برخوردار است.
زردی یکی از مشکلات بسیار رایج است که کودکان در بدو تولد دچار آن میشوند. برای اینکه از زردی کودک جلوگیری شود، زنان باردار میتوانند در دوران بارداری مصرف کنند.
برای درمان ناباروری به خوردن آن سفارش شده است. این گیاه که در روایات از آن به«سیّد بقول: سرور سبزی ها» تعبیر شده است؛ دو اثر مهم در درمان ناباروری دارد؛ یکی افزایش کلّی احتمال بارداری و دیگری افزایش احتمال پسردار شدن.
طبع کاسنی
طبع کاسنی سرد است و مصرف آن برای مقابله اثر گرمیجات و معتدل کردن طبع شما بسیار موثر خواهد بود.
روایات بزرگان دین پیرامون خواص كاسنی
حضرت محمد (ص) فرمودند؛ كاسنی سید سبزیها است.
حضرت رضا (ع) فرمودهاند: بر شما باد خوردن سبزی كاسنی كه مال و فرزند را زیاد نماید. هـركس دوسـت دارد اولاد و ثروتش زیاد شود به خوردن كاسنی ادامه دهد. همچنین در جای دیگر فرمودهاند كه كاسنى دواى هزار درد است و دردی در اندرون انسان نیسـت مگـر آن كـه كاسـنی آن را برطرف میكند.
حضرت امام صادق (ع) فرمودهاند: هركس وقت خواب 7 برگ كاسنی در شكم او باشد، در آن شب از قولنج درامان است. همچنین در جای دیگر گفتهاند؛ خانواده هائی كه كاسنى مى خورند، فرزند پسر بیش از دختر دارند.
حضرت علی نیز فرمودهاند: كاسنی آب نطفه را زیاد میكند و كودك را زیبا مینمایـد و بیشتر پسر را باعث میشود.
طبع عرق کاسنی
طبع عرق کاسنی سرد است و برای از بین بردن حرارت بدن و احساس سستی و ضعف و رنگ پریدگی و درمان مشکلات کبد بسیار موثراست. اما اگر شما نیز طبع سردی دارید در استفاده از عرق احتیاط کنید.
خاصیت کاسنی در بارداری
● با کاهش قند خون مناسب برای زنان با دیابت بارداری است
● یبوست و سوزش سردل را در زنان باردار رفع می کند
● گرفتگی و درد مفاصل در بارداری را می کاهد
● نوعی تعیین جنسیت (پسردار شدن)
● عرق کاسنی با خاصیت بالا ادرار آوری عفونت های بارداری را دفع می سازد
● جوشانده گیاه کاسنی با افزایش انقباضات رحمی، زایمان را آسان و سریع می کند.
نحوه مصرف کاسنی و عوارض و مضرات کاسنی
منبع:
setare.com
tabaye.ir
namnak.com
مطالب مشابه :
طبع آلوئه ورا
طبع آویشن
طبع سیاه دانه
طبع گلاب
طبع نعناع
طبع اسطوخودوس
برای من که طبعم گرمه خوب بود
طبعش سرده
بسیار عالیه عرق کاسنی من کبدم گرمه از موقعی که مصرف میکنم بدنم از حالت تب و حرارت در اومده