طبع بابونه چیست ؟ طبع بابونه گرم یا سرد / مصلح بابونه

 بابونه انواع مختلفی دارد که در نقاط مختلف جهان و البته ایران می‌رویند. این گیاه قدمت زیادی هم دارد و از زمان‌های قدیم نزد پزشکان و دانشمندان شناخته شده بود. برای مثال دیسکوریدوس، جالینوس، ابن سینا، جرجانی و ابن بیمار در عناوین مختلف از این گیاه صحبت کرده‌اند و آن را برای درمان بیماری‌های دستگاه عصبی، گوارش و تنفسی مفید دانسته‌اند. در این مقاله از سایت قصد داریم ببینیم که طبع بابونه چیست و چه کاربردهایی دارد.

این گیاه زیبا و خوش عطر است و خواص مختلفی هم دارد. در بیشتر چمنزارها و اراضی شنی می‌روید. مصری‌ها، ایرانی‌ها از آن برای درمان آفتابزدگی و قولنج استفاده می‌کردند.

طبع بابونه چیست ؟ طبع بابونه گرم یا سرد / مصلح بابونه

طبع بابونه چیست

طبیعت گل بابونه مطابق آنچه که در کتب طب سنتی آمده است، گرم و خشک اول است. یعنی خیلی گرم و خشک. هر چند برخی از کتب دیگر طبع این گیاه را نزدیک به اعتدال می‌بینند.

همچنین بعضی معتقدند که گرمی آن اول و درجه خشکی آن دوم است. جالینوس گفته است که این گیاه از نظر لطافت شبیه به گل سرخ است ولی گرمی آن مانند روغن زیتون ملایم بدن است همچنین ملین بوده و بدن را پاکسازی می‌کند.

دمنوش این گیاه در فصول سرد سال می‌تواند بدن شما را گرم نگه دارد. برای تهیه این دمنوش یک قاشق غذاخوری گل بابونه را با دو لیوان آب دم کنید. سپس آن را به همراه نبات میل کنید.

طبع بابونه چیست و مصلح آن کدام است؟

مصلح بابونه عسل و انار است. بنابراین برای اینکه جلو تاثیرات منفی این گیاه را بگیرید و به خصوص اگر خودتان طبع گرم دارید، از مصلح برای متعادل کردن آن استفاده کنید.

  خاصیت گل بابونه برای معده، سرماخوردگی و بیماری های عفونی زنان

طبع روغن بابونه

این گل های زرد و سفید محصولات متنوعی شامل روغن، دمنوش، ماسک بابونه ٬ کرم، لوسیون و بخور بابونه و قطره خوراکی یا اسانس دارند. روغن بابونه هم در اول خشک و در دوم گرم است. همچنین از بین برنده اورام بارده است. یعنی ورم‌های ناشی از سردی را درمان می‌کند.

استفاده از روغن این گیاه برای تب و لرزهای بلغمی و سوداوی، بسته شدن منافذ ناشی از سرما، کمر درد و درد مفاصل مفید است. همچنین اگر گوش‌تان سنگین شده است، می‌توانید از چند قطره روغن بابونه استفاده کنید.

فواید بابونه

در ایران باستان به بابونه ارور و بئسهزو (Orvaru Baechazou) می گفتند که معنای آن گیاه درمانی بود. در وندادید آمده است که اهورا مزدا اراضی زیادی را به کشت این گیاه اختصاص می‌داد و معتقد بود که درمانِ بخشی از جان آدمی است و برای درمان تب، درد، سوختگی، سردرد و تب و لرز مفید است.

در تمدن‌های کهن دیگر مانند یونان، مصر، هند، چین و غیره هم متوجه خواص و فواید این گیاه بوده‌اند. برای مثال در مصر قدیم از آن برای درمان تب‌های سخت استفاده می‌کردند. آن‌ها ابتدا سعی می‌کردند به کمک لباس‌های گرم ترتیبی دهند که بیمار عرق کند. اگر این کار اثر نمی‌کرد، ترکیبی از گل بابونه و روغن را به او می‌خوراندند.

مطالب مشابه :

طبع آویشن

طبع نعناع

طبع اسطوخودوس

طبع آلوئه ورا

طبع گل گاوزبان

طبع شاتره

طبع کاسنی

طبع سیاه دانه

طبع گلاب

 

 

 

 

5/5 - (6 امتیاز)

یک نظر

  1. به طبع من که ساخت
    قبل از مصرف حتما باید بدونید طبع بدنتون چیه و با اون همخونی دارره یا نه
    به مصلحش هم توجه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *