پوست مرغی چیست؟ از پوست مرغی چه می دانید

عارضه ها و مشکلاتی که برایی پوست ایجاد می شوند طبیعتا مشکلاتی را برای سلاممت و ظاهر فرد به وجود می آورند.  پوست مرغی یکی از عارضه های پوستی است که خیلی از ما درگیر آن هستیم. در ادامه این مقاله از همدلی با ما همراه باشید تا در خصوص این عارضه صحبت کنیم.

 

کراتوز پیلاریس که گاهی اوقات پوست مرغی نیز نامیده می‌شود، یک بیماری شایع پوستی است که باعث می‌شود برجستگی‌هایی خشن و زبر مانند پوست مرغ روی بخشی از پوست نمایان شود. این برجستگی‌ها یا جوش‌های ریز درواقع سلول‌های پوستی مرده‌ای هستند که غده‌های مو را از بین می‌برند. آن‌ها گاهی به رنگ قرمز و گاهی نیز قهوه‌ای هستند.

 

کراتوز پیلاریس معمولاً در قسمت بالای بازوها، ران‌ها، گونه‌ها یا باسن دیده می‌شود. خوشبختانه این بیماری مسری نیست و این برآمدگی‌ها معمولاً ناراحتی و خارشی ایجاد نمی‌کنند فقط از نظر زیبایی باعث ناراحتی می‌شوند. در زمستان که پوست ما بیشتر خشک می‌شود و همچنین در دوران بارداری احتمال ایجاد پوست مرغی نیز بیشتر خواهد شد.

هیچ درمانی برای این بیماری پوستی بی‌خطر و ژنتیکی وجود ندارد، اما روش‌هایی برای کاهش علائم یا جلوگیری از بدتر شدن آن وجود دارد. کراتوز پیلاریس معمولاً تا رسیدن به 30 سالگی به‌طور طبیعی از بین می‌رود.

 

بیماری پوست مرغی

برجسته‌ترین علامت کراتوز پیلاریس ظاهر آن است. برجستگی‌های قابل مشاهده‌ای که روی پوست دیده می‌شود، شبیه پوسته غاز یا پوست مرغ زمانی که پرهایش را می‌کنیم است. به همین دلیل، معمولاً به‌عنوان «پوست مرغی» شناخته می‌شود.

برجستگی‌ها می‌توانند در هر نقطه از پوست که فولیکول‌های مو وجود دارند ظاهر شوند و بنابراین هرگز در کف پا یا کف دست پوست مرغی را نخواهید دید.

 

علائم دیگر این بیماری عبارت‌اند از:

حالت التهاب صورتی یا قرمزی مختصر در اطراف برجستگی‌ها
پوستی خارش‌دار و تحریک‌پذیر
پوست خشک
برجستگی‌هایی که مانند کاغذ سنباده زبر هستند.
برجستگی‌هایی که بسته به رنگ پوست می‌توانند در رنگ‌های مختلف مانند گوشتی، سفید، قرمز، صورتی، قهوه‌ای یا سیاه ظاهر شوند.

 

چه کسی ممکن است به بیماری پوست مرغی مبتلا شود؟

همه ی افراد می توانند به کراتوزیس پیلاریس یا بیماری پوست مرغی مبتلا شوند. اگرچه این بیماری پوستی بیشتر در کودکان و نوجوانان شایع است، اما به فراونی در بالغین نیز مشاهده می شود. خانم ها در مقایسه با آقایان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. هرچند عارضه پوست مرغی ممکن است در هر سنی بروز یابد، سن بروز بیماری معمولا ده سال اول زندگی بوده و ممکن است در طی بلوغ بدتر شود

به نظر می رسد این بیماری ارثی باشد و معمولا در افراد دوقلو به طور همسان دیده می شود. این بیماری همچنین در کسانی که بیماری پوستی درماتیت آتوپیک (نوعی التهاب پوستی ارثی) و یا افرادی که پوست خشک دارند مشاهده می شود.  آیا پماد ترتینوئین برای پوست مرغی مفید است؟

 

علت پوست مرغی شدن بدن چیست

 

علت پوست مرغی شدن بدن چیست؟

علت دون دون شدن پوست چیست ؟ علت اصلی این بیماری ناشناخته است. به نظر میرسد این بیماری با اشکال در ساخت بیش از حد کراتین در پوست مرتبط باشد. افراد مبتلا به کراتوزیس پیلاریس یک نقص ژنتیکی مستعد کننده داشته و بقیه اعضای خانواده ی آن ها نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. کراتوزیس پیلاریس میتواند به همراه ایکتیوزیس ولگاریس، پوست خشک، آلرژی تنفسی فصلی (تب یونجه)، رینیت (التهاب مخاط بینی)، آسم، اگزما و درماتیت آتوپیک خود را نشان دهد.

برآمدگی های کراتوزیس پیلاریس به نظر می رسد که در اثر تجمع مقادیر اضافی کراتین که از لایه ی سطحی پوست در فولیکول های موی فرد منشا می گیرند به وجود آمده باشند. اگر پوست زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار بگیرد، یک ضخیم شدگی خفیف و سوراخ هایی در فولیکول مو مشاهده می شود. لایه ی فوقانی پوست ممکن است دارای گشاد شدگی عروق سطحی باشد که سبب ایجاد پوستی قرمز و یا ظاهر گُر گرفته می شود.

 

علائم بیماری پوست مرغی چیست؟

معمولا بیماران کراتوزیس پیلاریس با بثورات پراکنده و خفیف خیلی کوچک قرمز یا برآمدگی های تیره مشخص می شوند. ناحیه درگیر ممکن است ظاهری طبیعی یا کاغذ مانند داشته باشد. بعضی از برآمدگی ها ممکن است کمی قرمز باشند، حتی ممکن است هاله ای قرمز داشته باشند که به معنی التهاب است.

  با منافذ باز پوست چه کنیم

گاهی اوقات امکان دارد موهای کوچک در زیر برآمدگی ها وجود داشته باشند. بیماران ممکن است از پوست زبر و ظاهر نامرتب و بد پوستشان در اثر عوارض بیماری ناراضی باشند. گونه ها ممکن است صورتی، قرمز، گرگرفته و حتی ظاهری با پوست پوست های کوچک داشته باشند.

 

درمان پوست مرغی

بهترین راهکارهای دارویی برای درمان پوست مرغی

در بسیاری از مواقع بیماری پوست مرغی خود به خود از بین می رود ولی در صورتی که این اتفاق نیفتاد شما می توانید از هر یک از محصولات مختلفی که برای ترمیم پوست های آسیب دیده استفاده می شوند برای درمان پوست مرغی استفاده کنید. در صورتی که استفاده از کرم های مرطوب کننده و سایر روش های اولیه برای درمان به شما کمکی نمی کند می توانید با مراجعه به پزشک متخصص پوست بخواهید که از کرم های دارویی برای درمان این بیماری استفاده کند.

کرم هایی که برای از بین بردن سلول های مرده پوست مورد استفاده قرار می گیرند مانند کرم های حاوی آلفا هیدروکسی اسید، اسید لاکتیک، سالیسیلیک اسید و و اوره می توانند به شل شدن و از بین بردن سلول های مرده پوست کمک کنند و در نتیجه برای درمان پوست مرغی موثر واقع شوند.

 

شما می توانید از لایه بردارهای موضعی نیز برای درمان این مشکل استفاده کنید، البته باید توجه داشته باشید که لایه بردارهای قوی ممکن است نیازمند تجویز پزشک باشند. یک نکته بسیار مهم در زمان استفاده از این کرم ها این است که اسید موجود در آنها می تواند باعث قرمز شدن، گزگز و یا تحریک پوست شود، بنابراین مصرف آنها برای کودکان به هیچ وجه توصیه نمی شود.

 

کرم هایی که حاوی ویتامین A هستند می توانند از گرفتگی فولیکول های مو جلوگیری کنند و در نتیجه برای درمان پوست مرغی مفید باشند. توجه داشته باشید که استفاده مداوم از این کرم ها می تواند وضعیت پوست شما را بهبود دهد ولی بعد از قطع شدن مصرف کرم احتمال برگشت این بیماری وجود دارد چرا که پوست مرغی به صورت قطعی از بین نمی رود. بنابراین در زمان استفاده از کرم و پماد برای رفع پوست مرغی حتما به این نکته مهم توجه داشته باشید.

در صورت تجویز پزشک شما می توانید با استفاده از کیت های مخصوصی که برای این کار طراحی شده اند پوست مرده را از روی پوست خود جدا کنید و به این ترتیب پوست مرغی را درمان کنید.

 

پوست مرغی چیست
پوست مرغی چیست

 

 

درمان خانگی پوست مرغی – بهترین راهکارهای خانگی برای درمان پوست مرغی

خود درمانی مانع از ایجاد این بیماری نمی شود و برای درمان قطعی آن نیز مفید نیست ولی با استفاده از برخی از راهکارها می توانید پوست آسیب دیده خود را کمی بهبود دهید.

در زمان دوش گرفتن سعی کنید از آب گرم استفاده کنید و مدت زمان دوش گرفتن را کوتاه کنید چرا که دوش گرفتن طولانی می تواند چربی های پوست را از بین ببرد و باعث خشک شدن پوست شما شود.
سعی کنید از صابون هایی که باعث خشک شدن پوست میشوند استفاده نکنید.

بعد از دوش گرفتن سعی کنید به آرامی پوست خود را با یک حوله نرم و لطیف خشک کنید و فشار زیادی را برای خشک کردن پوست وارد نکنید.
می توانید از مرطوب کننده های خانگی برای مرطوب کردن سطح پوست خود استفاده کنید که برای درمان پوست مرغی می تواند مفید باشد.
به هیچ وجه لباس های تنگ نپوشید چرا که سطح اصطکاک ناشی از پوشیدن لباس های تنگ می تواند در بدتر شدن وضعیت پوست شما تاثیرگذار باشد.
یک راه حل برای از بین بردن دون دونهای پا که همان پوست مرغی است افزایش میزان رطوبت در محیط می باشد.

 

 

همچنین پیشنهاد می کنیم مطلب «  نکات طلایی مراقبت از پوست در  هوای سرد » و « راههایی برطرف کردن منافذ پوست » را هم مطالعه نمایید.

 

منابع:

drpharmo.com

safirezibayi.com

drmajidzadeh.com

 

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *