خواص و طرز تهیه دمنوش نعناع و دارچین زنجبیل عسل لیمو آویشن
دمنوش نعناع برای لاغری,دمنوش نعناع و دارچین,دمنوش نعناع و به لیمو,دمنوش نعنا و لیمو عمانی,طرز تهیه دمنوش نعناع,دمنوش نعنا و عسل,طرز تهیه دمنوش نعناع و لیمو,دمنوش نعناع برای موهای زائد,خواص دمنوش نعناع برای پوست,خواص دمنوش نعناع و آویشن,خواص دمنوش نعناع و زنجبیل
نعناع، گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکی است. این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است.
فواید دمنوش نعناع
ضداسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش بوکننده دهان، رفع خستگی، مؤثردردرمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب ، مؤثردر درمان سرماخوردگی.
طبیعت دمنوش نعناع
این گیاه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک میباشد .
خواص دمنوش نعناع
مهمترین خاصیت دمنوش نعناع، تاثیر آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، دلپیچه، تهوع و اسهال است.
همچنین این دمنوش معطر، اشتهاآور است.
مسکن و آرامبخش خوبی است و ناراحتی اعصاب و تشنج را بر طرف میکند.
برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیش گیری از بروز بیماری لثه ای به کار برده می شود.
برای رفع سینه درد و سرفه، دمکرده نعنا را به صورت گرم بنوشید.
چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند.
سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.
دمنوش نعناع برای پوست
قدرت لایه برداری بالا و پاکسازی عمیق پوست
ایجاد حس خنکی و کمک به روشن و صاف شدن پوست
افزایش شادابی و طراوت و حفظ نرمی و لطافت و جوانی پوست
کاهش التهاب پوست و قرمزی ناشی از جوش و آکنه و خشک کردن سریع جوشها
دمنوش نعناع برای موهای زائد
بر طبق تحقیقات منتشر شده در مورد زنانی که در نواحی خاصی از بدن خود دچار پرمویی و موهای زائد و ناخواسته ای هستند، مشخص شده است که چای نعنا ، می تواند یکی از راه های موثر در برطرف کردن و از بین بردن موهای زائد باشد.
موهای زائد در این زنان هیرسوتیسم خوانده می شود؛ معمولا هورمون های اندروژن و هورمون های مردانه در بدن این افراد بیشتر ترشح می شود.
بر اساس تحقیقات صورت یافته در تحقیقات فیزیوتراپی نشان می دهد که نوشیدن دو فنجان چای نعناع در طول روز و به مدت پنج روز می تواند سطح آندروژن ها را کاهش دهد و از رشد موهای ناخواسته جلوگیری کند و این یکی از مهمترین خواص چای نعنا است.
خواص دمنوش نعناع برای لاغری
دمنوش نعناع میتواند در درمان بسیاری از مشکلات و بیماریها مؤثر و کارآمد باشد، از دست دادن وزن، در نتیجه سوختن کالری بیشتری است که فرد با ورزش و جایگزینی غذاهایی با کالری کم به جای غذاهایی با کالری زیاد به آن دست پیدا میکند.
با وجود اینکه نعناع یک روزه فردی را لاغر و جادو نمیکند ولی در کمک به لاغری مؤثر است زیرا باعث هضم سریع غذا میشود و برای کسانی که در درازمدت سعی در کاهش وزن دارند، مفید است.
دمنوش نعناع در درمان و بهبود دستگاه گوارش مؤثر است و باعث تسکین و هضم شده و حرکات روده سالم را با آرام کردن ارگانهای دستگاه گوارش، تسریع میبخشد، با آرام کردن ماهیچههای دستگاه گوارش و افزایش جریان صفرا، هضم چربیها را آسانتر و سریعتر کرده و با جلوگیری یا کاهش نفخ، گاز و سوءهاضمه و علائم سندرم روده تحریکپذیر باعث میشود تا سرعت هضم بیشتر و در نتیجه همراه با ورزش، سوخت و ساز کالری بالا رفته و کاهش وزن تسریع شود.
برای تقویت اعصاب، خوردن نان و پنیر همراه نعناع بسیار مفید است، همچنین هنگام تهیه ترشی برای این که آن ترشی برای اعصاب زیانآور نباشد، داخل آن نعناع میریزند، این گیاه میتواند از طریق تحریک تعریق بدن، باعث خنک شدن فرد نیز شود.
برای درمان حساسیتهای فصلی یا سینوزیت نیز میتوان از بخور نعناع تازه استفاده کرد، این بخور برای بازکردن مجاری تنفسی و کاهش علائم حساسیت مؤثر است؛ جویدن برگ نعناع برای از بینبردن سکسکه، بوی بد دهان و التهاب لثه نیز مفید است؛ مصرف روزانه حدود 10 سیسی عرق نعناع که با آبگرم رقیق شده باشد، در کاهش نفخ شدید مفید است.
ماساژ شکم با اسانس نعناع دارای خاصیت کاهنده درد، به خصوص دردهای کولیکی نوزادان است و همچنین استفاده موضعی از نعناع در افزایش طراوات پوست و از بینبردن آکنهها نیز مفید است؛ برای جلوگیری از شپش، موهای خود را با جوشانده نعنا بشویید.
مواد لازم برای دمنوش نعنا
برگ نعنا تازه 2 قاشق به ازای هر نفر
آب جوش 1 لیوان
نبات یا عسل (اختیاری)
برگ های نعنا را بشویید و خشک کنید. سپس 2 قاشق غذا خوری برگ نعنا تازه را در یک قوری یا لیوان دمنوش بریزید و یک لیوان بزرگ آب جوش روی آن بریزید و اجازه دهید به مدت 10 الی 15 دقیقه دم بکشد. از برگ نعنا خشک شده نیز می توانید استفاده کنید. سپس در فنجان بریزید و میل کنید. در صورت تمایل می توانید دمنوش نعناع را با کمی عسل یا نبات آن را شیرین کنید.
دمنوش نعناع و دارچین
برای درست کردن این نوشیدنی سالم کافیست چند عدد چوب دارچین را همراه چند برگ نعنا در قوری بریزید و سپس آب را به آن اضافه کرده و قوری را روی حرارت غیرمستقیم بگذارید و اجازه دهید بمدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بماند تا دم بکشد. برای شیرین کردن دم نوش می توانید از عسل استفاده کنید.
دمنوش نعنا و لیمو
برگ نعنا ۶ تا ۸ عدد
شکر ۶ قاشق سوپ خوری
اب لیمو از دوعدد لیموی تازه
چای کیسه ای ۱ تا ۲ عدد
چوب دارچین مقداری
میخک ۸ تا ۱۰ عدد
اب جوش ۱ لیتر
طرز تهیه دمنوش:
۱-همه مواد را در ظرف تمیزی بریزید و در ان را محکم ببندید.
۲-در محیط اشپز خانه قرار دهید تا مزه اش برای دم کردن بهتر شود.
۳-ظرف را روی شعله قرار داده تا بجوش اید .بگزارید ده دقیقه جوش اید سپس زیرش را کم کنید.
۴-چای را داخل فنجان ریخته و با تکه ای لیمو فنجانتان را تزیین کنید.
دمنوش نعناع و زنجبیل
لیمو ترش :4 عدد
نعنا :1 دسته
زنجبیل :75 سانتی متر
آب :750میلی لیتر
شکر یا عسل :در صورت تمایل
پوست لیمو ترش را رنده کنید و اب آن را بگیرید و به همراه نعنا و زنجبیل داخل یک قوری بریزید .
برروی آن آب جوش بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
بعد از 6 دقیقه دم کشیدن چای را درون فنجان بریزید و با نعنا تزیین کنید و اگر دوست داشتید با عسل یا شکر شیرینش کنید.
دمنوش نعناع و به لیمو
برای تهیه دمنوش بهلیمو یک قاشق غذاخوری از برگ این گیاه به همراه چند برگ نعنا را در ظرفی بریزید و به آن آب با دمای هشتاد درجه سانتیگراد را بیفزایید. بیست دقیقه صبر کنید تا دمنوش به خوبی دَم بکشد سپس به آن نبات یا عسل اضافه و میل کنید.
دمنوش نعناع و آویشن
یک قاشق غذا خوری آویشن را به همراه چند برگ نعنا در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید به مدت بیست دقیقه دم بکشد. برای شیرین کردن آن می توانید از عسل استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم مطلب طرز تهیه چای نعناع آشنا شدید که ادامه این مقاله می باشد.
مصرف آن در اوایل بارداری ممنوع است.
بعلت اثر شل کنندگی دریچه تحتانی مری در افرادی که برگشت اسید معده به مری دارند با احتیاط مصرف گردد.
با توجه به اینکه مصرف نعناع به مقدار زیاد سبب بالارفتن فشار خون میشود، خوردن مقدار زیادی از آن به افراد سالمند هرگز توصیه نمیشود.
Tags دمنوش دمنوش نعناع دمنوش نعناع و دارچین گیاه نعناع نعناع