خواص بابونه / 20 خاصیت بابونه برای معده، قلب، پوست و مو

خواص بابونه و اسطوخودوس,خواص بابونه تلخ,خواص بابونه در طب سنتی,خواص بابونه برای پوست,خواص بابونه برای قلب,خواص بابونه برای معده,بابونه برای افسردگی آنتی اکسیدان گوارش سرطان پوست مو چشم آکنه التهاب بواسیر شوره

در طبیعت گیاهان زیادی وجود دارد که خواص دارویی مفیدی دارند، اما بابونه از معدود گیاهانی است که طیف وسیعی از اثرات مفید دارویی را در برمی‌گیرد. ضمن آن که مصرف آن بسیار ساده بوده و دارای بو و طعم مطبوعی است.

خواص بابونه / 20 خاصیت بابونه برای معده، قلب، پوست و مو

گیاه بابونه که در اکثر نقاط دنیا می روید در تهیه بسیاری از ترکیبات آرایشی و زیبایی کاربرد دارد. بابونه، خواص ضدالتهابی دارد و در درمان آکنه و جوش های صورت، کمک به ترمیم زخم ها و سوختگی مفید است.

به این منظور می توانید گل بابونه را حدود ۱۰ دقیقه در آب جوش خیسانده و آن را برای حدود ۲۰ دقیقه روی ضایعه پوستی قرار داد.

بابونه همچنین دارای خاصیت ضدحساسیتی بوده و در کمک به درمان اگزما، بیماری های پوستی و آلرژی مفید است.

شامپوی بابونه می تواند ضمن تقویت موها، رنگ آن را نیز شفاف و براق تر کند. نوشیدن دم کرده ساده بابونه ضمن کمک به رفع خستگی روزانه می تواند یک آرامبخش مفید باشد.

به کسانی که از بی خوابی رنج می برند، توصیه می شود شب ها دم کرده مخلوط بابونه و اسطوخودوس بنوشند.

این گیاه در کمک به درمان اختلالات گوارشی مانند التهاب زخم معده می تواند مفید باشد. غرغره دم کرده بابونه می تواند باعث کاهش التهاب دهان شده و در درمان آفت و بیماری های دهان و دندان موثر باشد.

بر اساس طب سنتی ایران، بابونه دارای خاصیت گرم و خشک بوده و برای بیماری هایی که غلبه صفرا و بلغم دارند، اثراتی درمانی دارد.با توجه به تاثیر بابونه در تقویت قوای جنسی، کسانی که از انزال زودرس و ضعف قوای جنسی رنج می برند، می توانند از دم کرده مخلوط بابونه، زنجبیل و جینسینگ استفاده کنند.

مصرف این گیاه همچنین افزایش دهنده شیر در مادران بوده و در کمک به درمان اختلالات قاعدگی مفید است.

بخور بابونه در درمان سینوزیت بسیار مفید است. به این منظور می توانید حدود پنج گرم بابونه را داخل آبجوش ریخته و روی آن نفس بکشید. این بخور باعث شفاف شدن رنگ پوست نیز می شود. همچنین در درمان سرفه و گرفتگی بینی نیز موثر است.

این گیاه یک مسکن موثر در درمان سردرد و دردهای عضلانی و اسکلتی است. دم کرده مخلوط بابونه و زنجبیل می تواند در درمان سرماخوردگی و کاهش تب مفید باشد.

روغن بابونه نیز در درمان دردهای عضلانی ـ اسکلتی بویژه کمردرد و دردهای سیاتیکی استفاده می شود.

مالیدن مخلوط روغن بابونه و روغن زیتون روی شکم برای کاهش قولنج و نفخ در نوزادان و کودکان بسیار مفید و جایگزین بی عارضه برای داروهاست.

اگر از بی اشتهایی رنج می برید، مصرف روزانه دمنوش بابونه یک اشتهاآور مفید است. باوجود تاثیرات مفید بابونه باید از مصرف زیاد آن پرهیز کرد.

روش مصرف آن

اشکال مختلفی از بابونه وجود دارد، چای، دمنوش، روغن گیاهی، پودر خشک و تنتور از جمله مهم‌ترین و رایج‌ترین اشکال بابونه است. برای استفاده از خاصیت آنتی اکسیدانی به شما توصیه می‌کنیم که از اشکال پودر خشک یا عصاره‌ای آن استفاده کنید که پزشکان سنتی نیز آن‌ها را توصیه کرده‌اند. اگر قصد خرید پودر بابونه را دارید، باید به دنبال محصولی بگردید که از برگ‌های خالص گل بابونه (بخشی که حاوی روغن است) ساخته شده باشد و از خرید پودر بابونه‌ی حاوی ناخالصی‌های ریشه یا سایر قسمت‌های این گیاه خودداری کنید.

اگر می‌خواهید بابونه را روی پوست‌تان بمالید، یا اینکه آن را در حمام یا در ترکیب با سایر محصولات زیبایی و آرایشی‌تان استفاده کنید، باید عصاره‌ی بابونه‌ای را تهیه کنید که حاوی ۵۰ درصد الکل و عصاره‌ی استاندارد ۱.۲ درصد آپیجنین باشد (این ماده یکی از موثرترین عوامل زیست فعال به شمار می‌رود).

چگونه دمنوش این گیاه را درست کنیم؟

یک قاشق چای‏خوری بابونه را در یک لیوان آب جوش بریزید و روی شعله غیر مستقیم بگذارید. دمنوش شما بعد از ۱۰ دقیقه، آماده است. و می‌توانید نوش جان کنید.

دستور استفاده از بابونه

علاوه بر نوشیدن چای بابونه، روش های ساده ای نیز برای استفاده از روغن ضروری آن وجود دارد:

آروماتراپی برای کاهش اضطراب: بابونه و روغن اسطوخودوس می تواند حس استرس و اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد

درمان پوست تحریک شده: دو قطره روغن چای درخت و بابونه را با هم ترکیب کنید و روی ناحیه ای که تاول زده است بگذارید.

تسکین آفتاب سوختگی: روغن بابونه یا اسطوخودوس را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل ترکیب کنید و بر روی پوست خود بگذارید. اینکار درد و تورم را کاهش می دهد

اسکراب: یک پیمانه جوش شیرین، نصف پیمانه سرکه و ۵ قطره از روغن بابونه و ترنج را با هم ترکیب کنید. آن را روی عضلات خود بزنید و در وان به مدت ۱۵ دقیقه شناور شوید.

لوسیون صورت برای شب: دو الی چهار قطره از روغن بابونه، اسطوخودوس و نعناع را بر روی صورت بمالید تا از اثر خنک کنندگی ، آرام بخشی و خواب آوری آن نهایت استفاده را ببرید.

بهبود افسردگی: برای بهبود خلق و خو و تسکین افسردگی، روغن بابونه و روغن گل رز را به حمام اضافه کنید.

آرام کردن کودک: با اضافه کردن روغن بابونه و اسطوخودوس به رختخواب کودکان، آن ها را آرام تر سازید.

تسکین دردهای پیش از قاعدگی: دو قطره از روغن بابونه، مریم گلی، ریحان و رزماری را با هم ترکیب کنید و بر روی حوله گرم و مرطوب بریزید و روی شکم بگذارید.

تسکین بیماری های حرکتی: روغن بابونه، نعناع، اسطوخودوس را برای کاهش این بیماری ها استشمام کنید.

خواص بابونه

خواص بابونه

با اضطراب و افسردگی مبارزه می کند

بابونه یکی از بهترین داروهای گیاهی برای مبارزه با استرس و ترویج آرامش است. مطالعات انجام شده نشان می دهد استشمام بخار بابونه می تواند یک درمان خانگی برای اضطراب و افسردگی باشد. به همین خاطر است که از روغن بابونه در شمع ها، محصولات اروماتراپی و درمان های دیگر استفاده می شود.

بابونه به شکل عصاره ای، اغلب به عنوان تسکین بخش خفیف برای بهبود اعصاب و کاهش اضطراب مورد استفاده قرار می گیرد زیرا بخار آن به طور مستقیم به بخش های بویایی می رود و تنش را کمتر می نماید. به همین خاطر است که افراد مصرف کننده بابونه نشانه های کمتری از اضطراب، استرس و افسردگی را تجربه می کنند.

بو به طور مستقیم به مغز می رود و به عنوان یک محرک احساسی و عاطفی عمل می کند. سیستم لیمبیک محرک های حسی را ارزیابی می کند و درد، خوشحالی، خطر یا امنیت را ثبت می نماید. سپس این موارد پاسخ احساسی و عاطفی ما را تشکل می دهد. تعادل هورمونی و احساسات اصلی ما در پاسخ به بوهای اصلی ایجاد می شود. بو و عطر مسیر مستقیمی به حافظه و احساس هستند.

مواد معطری همچون بابونه درد را کمتر می کنند و می توانند بر روی شخصیت و رفتار انسان ها تاثیر بگذارند. تحقیقات انجام شده نشان می دهد استفاده از عطرهای روغنی یکی از سریع ترین روش ها برای رسیدن به نتایج روانشناسی است.

منبع بالایی از آنتی اکسیدان هاست

آنتی اکسیدان اصلی که از گل های بابونه استراخ می شود در برگیرنده chamazulene و مشتقات استیلن است.

از آنجایی که این ترکیبات ناپایدار هستند بهتر است به صورت روغن ضروری یا الکلی نگهداری شوند. سایر مواد تشکیل دهنده این گیاه در برگیرنده ترکیبات فنولی، فلاوونوئیدها است. این ترکیبات می توانند با مبارزه با آسیب رادیکال های ازاد و پیشگیری از بلوغ سلول ها ، التهاب را پایین تر بیاورند.

مزایای بابونه با آنتی اکسیدان هایی شروع می شود که مرتبط با عملکرد بهتر سیستم ایمنی، نرخ پایین اختلالات خلق و خو، کاهش درد و تورم، پوست سالم تر، مو، ناخن، دندان و چشم سالم تر است.

گوارش را بهبود می بخشد

بابونه یکی از قدرتمندترین آرام بخش های سیستم گوارش است و می توان از آن برای درمان اختلالات معدی روده ای همچون گاز، رفلاکس اسید، سوءهضم، اسهال، بی اشتهایی، حالت تهوع و استفراغ استفاده کرد. عصاره بابونه به کاهش دوره اسهال کمک می کند و نشانه های مرتبط با این شرایط همچون درد و اضطراب را کاهش می دهد.

روغن بابونه در برگیرنده ترکیبات آنودین است که ضد اسپاسم، کاهش دهنده گرفتگی شکمی، کاهش دهنده یبوست و سایر دردهای شکمی است. بسیاری از این مزایا به خاطر اثر ارام بخشی طبیعی است که در بابونه یافت می شود. از آنجایی که روده و مغز به طور مستقیم از طریق عصب واگ با هم در ارتباط هستند یک ذهن ارام می تواند به بهبود مشکلات روده کمک کند. این موضوع بدین معنی است که نشانه های بیماری های مزمنی همچون IBS کاهش پیدا می کند.

می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند

اخیرا مطالعات بسیار زیادی بر روی فعالیت ضد سرطانی بابونه انجام شده است. شواهد موجود نشان می دهد بابونه اثر مثبتی در متوقف کردن رشد تومورهای سرطانی دارد. جلوگیری از رشد سلول های سرطانی به خاطر آنتی اکسیدانی به نام apigenin است که یک ماده تشکیل دهنده فعال است و می تواند با سرطان پوست، پروستات، سینه و تخمدان مبارزه کند.

در مطالعه اخیری که در مجله Federation of American Societies for Experimental Biology منتشر شد، عصاره بابونه باعث کمتر شدن رشد سلول های سرطانی شده بود.

تمیز کننده طبیعی پوست

بابونه و چای بابونه دارای خواص فوق‌العاده‌ای برای پوست هستند. خواصی که می‌تواند آن را جایگزین بسیاری از وسایل ارایشی شیمایی روی میز ارایشی شما کند. از جمله محصولات مراقبتی پوست، محلول‌های شستشو و تمیز کننده پوست است. بابونه دارای انتی اکسیدان، خاصیت پاک‌کنندگی و همچنین مرطوب‌سازی پوست است که هر سه مورد در کنار هم می‌تواند ضامن سلامتی حداکثری پوست شما باشند.

بهبود زخم سطحی

دم کرده بابونه خواص عالی برای بهبودی دارد که موجب می‌شود زخم‌های پوستی به سرعت ترمیم شوند و علاوه بر این، پوست را ضدعفونی و عاری از هر گونه باکتری می‌کند. بابونه و خاصیت ضدعفونی‌کنندگی آن از زمان‌های رم باستان، شناخته شده است بطوریکه از دم کرده و مرهم آن برای رفع مشکلات پوستی ناشی از شمشیر استفاده می‌شد.

  خواص بخور بابونه برای درمان جای جوش، لک صورت و سرماخوردگی

درخشان کننده طبیعی پوست

چای بابونه می‌تواند یک سفید کننده طبیعی پوست باشد. پوست سفید نشان از طراوت و شادابی آن است. البته پوست‌های سفید در برابر تابش آفتاب زودتر از دیگر رنگ پوست‌ها دچار آسیب می‌شوند لذا بابونه می‌تواند علاوه بر درخشان‌تر کردن پوست، از آن محافظت کند. همچنین اگر صورت شما یا پوست بدنتان دچار لکهای ناشی از آفتاب شده است می‌توانید از جوشانده بابونه برای درمان استفاده کنید. هرچند درمان ممکن است طولانی‌تر شود ولی نتیجه نهایی رضایت‌بخش است.

بهبود خارش و سوزش پوست

با توجه به وجود خاصیت آنتی اکسیدانی فراوان در بابونه و دم کرده آن، می‌توان از این گیاه دارویی برای رفع سوزش و خارش پوست استفاده کرد. اگر دچار آفتاب‌سوختگی شدید شده‌اید، بابونه می‌تواند راه درمان خوبی برای مشکلات پوستی شما باشد. مقدار از دم کرده بابونه را روی قرمزی و سوختگی‌ها بریزید و اجازه دهید که زیر یک دستمال تمیز برای چند دقیقه بماند. مسلما از تسکین خارش و سوزش با بابونه متعجب خواهید شد.

درمان اکنه

معجون سحرآمیز بابونه دارای آنتی اکسیدان فراوان است. این ماده خاصیت زیادی برای درمان اکنه های پوستی و همچنین مشکلات همانند آن دارد. قبل از اینکه به اکنه و جوش های مختلف دچار شوید، صورت خود را روزانه با بابونه بشورید تا دچار اکنه نشوید.

محافظت در برابر رادیکال آزاد

پوست شما اولین لایه محافظ در برابر آسیب‌های محیطی است. مهم‌ترین و خطرناک‌ترین آسیب محیطی از سوی رادیکال های آزاد به بدن وارد می‌شود. رادیکال های آزاد روی پوست و زیر آن می‌توانند بدن شما را درگیر مشکلات زیادی کنند. بدترین و ناگوارترین مشکلی که رادیکال آزاد در بدن به وجود می‌آورد، سرطان‌ها در نقاط مختلف من جمله پوست است. خوشبختانه مواد مغذی و طبیعی فراوانی وجود دارد که می‌تواند پوست شما را از خطر رادیکال های آزاد مصون نگه دارد. بابونه یکی از دارندگان آنتی اکسیدان طبیعی است که نقش خوبی به عنوان محافظ پوست می‌تواند ایفا کند.

کاهش دهنده پف چشم

پف یکی از رایج‌ترین مشکلات در پوست حساس زیر چشم است. پف ممکن است گذرا یا همیشگی باشد اما بابونه می‌تواند درمان همیشگی برای آن باشد. لذا اگر شما نیز دچار پف چشم هستید از دستورالعمل‌های رفع پف چشم توسط بابونه استفاده کنید. پوست چشم حساس است بنابراین بدون مشورت کافی با پزشک پوست کار خودخواسته‌ای انجام ندهید حتی اگر یک مالش دم کرده بابونه باشد.

خواص بابونه در درمان التهاب

در درمان‌های خانگی، بابونه به عنوان آسپرین شناخته می‌شود. سال‌ها است که از بابونه در مناطق مختلف جهان به عنوان یک کاهش دهنده درد استفاده شده و می‌شود. این خواص بابونه را می‌توان در قالب ضد التهاب بودن آن مطرح کرد. انواع دردهای مفصلی، احتقان، تورم، قرمزی پوست و دیگر مشکلاتی که همگی ناشی از بروز التهاب در قسمت‌های مختلف بدن هستند می‌توانند با مصرف کردن بابونه کاهش پیدا کنند.

همچنین گفته شده است که از بابونه می‌توان به عنوان کاهش دهنده دردها و ناراحتی‌های پوستی، درد دندان، عفونت‌های ساده و همچنین مشکلات نهفته در التهاب‌ها استفاده کرد. شاید به همین دلیل ساده است که در بسیاری از فراورده‌های پوستی عصاره بابونه وجود دارد.

همچنین باید افزود که بابونه قادر است دردهای ناشی از آرتروز، جراحات، کمر درد، تب و بارداری را نیز کاهش دهد. حتی در برخی موارد مصرف کردن بابونه توسط مادران بعد از بارداری به عنوان یک تسکین دهنده عمومی اعصاب توصیه شده است.

در مناطقی از دنیا برای مادران بعد از زایمان کردن عموماً از چای بابونه برای رفع مشکلات التهابی و همچنین جلوگیری از بروز افسردگی بعد از زایمان استفاده می‌کنند که عموماً مؤثر هم بوده است.

شما نیز برای استفاده کردن از خواص ضد التهابی بابونه، می‌توانید عصاره آن را به صورت روغن یا تنتورهای الکلی داخل ترکیباتی همانند کرم‌های پوستی، شامپو و صابون استفاده کنید. اگر به این موارد دسترسی ندارید، عصاره بابونه را به همراه فراورده‌های گفته شده ترکیب کنید.

استفاده و استعمال خارجی روغن بابونه باعث خواهد شد تا مقدار زیادی از گرفتگی عضلات شما در ناحیه‌های مختلف بدن رفع شود. از این درمان برای کاهش دردهای بعد از زایمان مادران نیز می‌توان استفاده کرد.

لایه‌بردار طبیعی

دم کرده بابونه به همراه شیر خشک، تبدیل به یک لایه‌بردار کاملا طبیعی می‌شود که جایگزین خوبی برای لایه‌بردارهای شیمیایی است. لایه‌برداری از این رو اهمیت دارد که می‌تواند سلولهای پوستی قدیمی را حذف و کمک کند تا سلول های جدید رشد و نمو پیدا کنند. لذا اسکراپ کردن یک کار تجملاتی نیست و بهداشتی محسوب می‌شود که می‌توانید آن را در خانه نیز انجام دهید.

مرطوب کننده پوست

اگر به دنبال مرطوب کردن پوست خود و همچنین رساندن مواد مغذی به آن برای جلوگیری از پیری پوست، چین و چروک و همچنین سایر مشکلات وابسته بهتر است که دم کردن بابونه را یاد بگیرید. بابونه با وجود مواد مغذی و همچنین آنتی اکسیدان فراوان علاوه بر آب می‌تواند به صورت عمیق رطوبت رسانی در پوست انجام دهد.

رفع سیاهی دور چشم

برای رفع سیاهی دور چشم روش های درمان زیادی وجود دارد اما یکی از آن‌ها می‌تواند بیشترین اثرگذاری در کمترین زمان را داشته باشد. بابونه را دم کنید و گل‌های آن را به صورت خیس زیر چشم و روی قسمت‌های سیاه شده قرار دهید، پنج دقیقه مهلت بدهید و سپس آن را بشورید. متوجه خواهید شد که بابونه چه مقدار سریع‌تر می‌تواند مشکلات پوستی را رفع کند. بنابراین یکی از خواص بابونه رفع سیاهی دور چشم است.

درخشان کردن مو رنگ شده

بابونه می‌تواند تارهای موی رنگ شده را درخشان‌تر جلوه بدهد. اگر بابونه را با حنا ترکیب کنید، موهای درخشان و تیره خواهید داشت. همچنین اگر دوست دارید نتیجه بهتر بگیرید باید موهای خود را در مرحله نهایی شامپو زدن با چای بابونه شستشو دهید. همچنین میتوانید موهای خودتان را مستقیم با بابونه بشورید. بنابراین یکی از خواص بابونه درخشان تر کردن موی رنگ شده است.

خواص بابونه در درمان هموروئید

هموروئید در دسته بیماری‌های گوارشی طبقه‌بندی می‌شود و درمان کردن آن باعث بهبود کیفیت زندگی خواهد شد. روش‌های رایج درمان هموروئید اکنون جراحی است. در حالی که می‌توان با استفاده از روش‌های درمان خانگی همانند عصاره بابونه از شدت هموروئید کاهش داد.

کافی است که مقدار از عصاره یا جوشانده بابونه را روی یک تکه گاز استریل بریزید و آن را به صورت استعمال خارجی استفاده کنید. به این ترتیب بعد از مدتی شاهد این خواهید بود که شدن هموروئید کاهش پیدا کرده است.

درمان شوره سر

خارش پوست سر و همچنین تشکیل لایه های پوست مرده روی سر می‌تواند موجب بروز مشکل شوره شود. برای درمان شوره باید موهای خود و کف سرتان را با چای بابونه به طور کلی بشورید و ماساژ دهید تا عصاره بابونه به سطح سر برسد. بنابراین یکی از خواص بابونه درمان شوره سر است.

خواص بابونه در درمان زخم معده

یکی دیگر از خواص بابونه که باید به آن دقت کنیم، خواص درمانی آن در کاهش زخم معده است. زخم معده می‌تواند عوامل گوناگونی داشته باشد که بابونه نیز از روش‌های مختلفی برای کاهش این عوامل دخالت دارد. مصرف کردن یک یا دو فنجان بابونه به صورت روزانه باعث خواهد شد زخم معده به مقدار زیادی بهبود پیدا کند.

البته قبل از شروع درمان‌های خانگی، لازم است پزشک شما درمان لازم را تجویز و نظر خود در مورد درمان خانگی شما را صادر کند.

خواص بابونه برای قلب

قلب اندامی است که همگی باید در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشیم و در رسیدن به سلامتی آن تلاش کنیم. به تازگی و بر اساس مطالعاتی که دانشمندان روی بابونه انجام دادند متوجه شدند که این گیاه می‌تواند بر سلامتی دستگاه قلب و عروق نیز تأثیر داشته باشد.

مواد غذایی که دارای مقدار زیادی فلانوئید باشند به طور کلی قادر هستند خطر مرگ ناشی از اختلال در سیستم عروقی را کاهش دهند که خوشبختانه بابونه مقدار زیادی ترکیبت فلانوئیدی در خود دارد. طی مطالعات به چاپ رسیده در مجله لنست، مصرف کردن بابونه حاوی این ترکیبات در مردان توانسته است، مقدار قابل توجهی از سکته‌های قلبی در اثر اختلالات قلب را کاهش دهد.

عوارض جانبی مصرف بابونه

عوارض جانبی و مضرات بابونه

در مصرف بابونه باید احتیاط‌های لازم را داشت. از جمله مواردی که می‌بایست قبل از مصرف بابونه به شکل های مختلف می‌بایست بدانید عبارتند از:

چنانچه قصد استفاده از روغن طبیعی بابونه را دارید، باید به خاطر بسپارید که این روغن فقط برای مصرف موضعی روی پوست تولید می‌شود و مصرف خوراکی ندارد. پیش از استفاده‌ی کامل از این روغن، کمی از آن را روی بخش کوچکی از پوست‌تان بمالید و ببینید آیا بدن‌تان به روغن‌های گیاهی واکنش منفی نشان می‌دهد یا خیر.

افراد مبتلا به علائم حساسیت فصلی، نظیر حساسیت به آمبروسیا (کهنه‌واش) و هم‌خانواده آن، نباید از روغن بابونه استفاده کنند، زیرا ممکن است باعث ایجاد واکنش‌های حساسیتی (آلرژیک) شود. چنانچه مکرراً به التهاب مخاط بینی آلرژیک، کهیر یا درماتیت (التهاب پوست) مبتلا می‌شوید، بهتر است از محصولات بابونه دوری کنید، یا دست‌کم پیش از مصرف با یک پزشک مشورت کنید.

نکته‌ی دیگری که باید درباره‌ی محصولات بابونه به خاطر بسپارید، این است که گفته می‌شود این محصولات به طور خفیفی باعث تحریک رحم می‌شوند، از این رو، چنانچه باردار هستید، پیش از مصرف خوراکی عصاره‌های بابونه با یک متخصص مشورت کنید (دمنوش بابونه‌ ضعیف مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد).

مواردی که نباید از بابونه استفاده کنیم

از فراورده‌های این گیاه دارویی در اطراف چشم استفاده نکنید.

مصرف زیاد این گیاه باعث سردرد، ورم چشم، کم شدن شیر مادران و پیدایش زخم در دهان می‌شود.

 

منبع:

rastineh.com

majalesalamat.com

gymito.com

5/5 - (10 امتیاز)

یک نظر

  1. عاشق بابونم
    خیلی مفیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *